Újabb egymilliárd forint repült a kormánytól a kisvárdai sportcsarnokra

Megosztás

Megszokhattuk, hogy a kormányközeli érdekeltségű építkezések mindig menet közben drágulnak egyre jobban. Legalább tudjuk, hogy jó helyre megy az önkormányzatoktól a járvány elleni védekezés címén elvont rengeteg pénz.

4 244 876 061 forint, ennyiben határozza meg a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősített kisvárdai multifunkciós sportcsarnok beruházás összegét az a kormányrendelet, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A rendeletben Orbán Viktor fel is szólítja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy a pénzügyminiszter bevonásával gondoskodjon róla, hogy a költségvetés Gazdaságvédelmi alapjában rendelkezésre álljon a 4,2 milliárd feletti összeg 2021. évi részének finanszírozása érdekében 915 347 985 forint. Mindez azért is érdekes, mert …

… a 4000 férőhelyes kisvárdai sportcsarnok építésére kiírt közbeszerzést már a nyáron elnyerte egy cég 3,2 milliárd forintért. Vagyis az azóta eltelt 5 hónapban valamiért egymilliárd forinttal drágább lett a beruházás. Az Mfor.hu júniusi cikke szerint a sportcsarnok beruházást már 2017 óta ígérték a korábbi fejlesztési miniszter, Seszták Miklós városában, végül aztán a közbeszerzést idén elnyerte a budapesti Nyírépszer Hungária Kft. nettó 3,26 milliárd forintos ajánlata. Hogy azóta mitől lett még egymilliárd forinttal drágább a sportcsarnok, az sajnos a Közlönyből nem derül ki.

Éppen most írtunk arról, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarország 900 milliárdos hitelt vett fel az Európai Uniótól (amit egyébként éveken át hevesen ellenzett és kritizált, különösen ellenzékből). Már legalább azt is tudjuk, milyen fontos célokra használja fel a kormány az EU-s hiteleket.

444.hu

Kapcsolódó cikkek