Tízezer tanár még mindig a pénzére vár

Megosztás

Kásler Miklós miniszter még augusztusban ígért a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak egy bruttó 500 ezer forintos támogatást, de ezt egyelőre senki sem kapta meg – értesült a Népszava.

Ahogy arról korábban beszéltek, egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri plusz juttatást, mert az esetleges lemaradásokat a pedagógusok nyáron próbálták pótolni, amit ősszel is folytattak. Kásler Miklós azt mondta, ezt a munkát ismeri el a kormány.

Az érintettek közül többen úgy tudták, novemberben kapják meg a támogatást, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása alapján még várniuk kell.

A szaktárca a Népszava megkeresésére közölte, a kifizetések két részletben, a tervek szerint decemberben és februárban valósulnak meg. Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes, bárki jelezhette, ha nem kívánt csatlakozni.

Az Emmi tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett.

Kapcsolódó cikkek