Majdnem 300 milliárd forint került máshova a Gazdaságvédelmi Alapból

Megosztás

A Gazdaságvédelmi Alap terhére 297,228 milliárd forintot csoportosít át a kormány – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből.

A Pénzügyminisztérium 80 milliárd forintot kapott a Nagyvállalati beruházási támogatások finanszírozására, a Külgazdasági és Külügyminisztérium koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásának összege pedig 70 milliárd forinttal növekszik. Emellett 47,7 milliárd forinthoz jutott a külügy a Külgazdaság fejlesztési célelőirányzatra, és további 35 milliárd forinthoz a Határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására.

A Miniszterelnökség 18 milliárd forintot kapott Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások jogcíme, felhalmozási célú kiadásokra. 3,9 milliárd forint jut a Miniszterelnökség Kulturális örökségvédelmi szakmai feladatok finanszírozására.

Újabb 16 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Miniszterelnöki Kabinetiroda Turisztikai fejlesztési célelőirányzatára.

9,3 milliárd forint ment a Belügyminisztériumnál a Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira, 4,9 milliárd forint jut az EMMI-nek a Betegápoló Irgalmasrend projektjeinek finanszírozására.

A kormány ugyanakkor a határozatával 17,4 milliárd forinttal csökkentette az általános költségvetési tartalékot, a Járvány Elleni Védekezési Alapot 2,7 milliárd forinttal, a Központi Maradványelszámolási Alapot pedig 6 milliárd forinttal mérsékelte.

Kapcsolódó cikkek