Ügyes! Győr fideszes polgármestere kiskaput talált az ingyenes parkolás alól a belvárosban

Megosztás

Az ötlet egészen remek, de vajon ha például Miskolc lépné meg ugyanezt, akkor a törvényalkotó nem szigorítana tovább a szabályokon, hogy mégse működjön? Győrben az ingyenes belvárosi parkolás sok helyen nem egészen lesz ingyenes. Érdemes lehet átvenni az ötletet a borsodi városokban is.

Átalakítja Győr fideszes polgármestere az ingyenes parkolási rendet, amit a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva vezetett be, derül ki a szombat esti Rtl Híradóból. November 18-tól a belváros közterületen lévő parkolóit úgynevezett korlátozott várakozási övezetté alakítja át, így csak a parkolási bérlettel rendelkezők állhatnak meg bármikor. Akinek nincs bérlet, hétköznap csak 11 óra és 16 óra között parkolhatnak ingyen. 

Ezen időszakon kívül, akinek nincsen bérlete, azok a fizetős parkolóházban vagy mélygarázsban tudnak megállni

– mondta Dézsi Csaba András polgármester.

A Híradónak egy közlekedési szakjogász azt nyilatkozta, hogy a polgármester megtalálta a törvényi kiskaput a kormányrendeletben, ez viszont ellentétes lehet a jogalkotó szándékával. Kedves Veres Pál! Amennyiben ez a modell átmegy a Fidesz-kormány rostáján, érdemes lenne ezt Miskolcon is megpróbálni. Vajon azt is hagynák Orbánék?

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek