Már 200-nál is több óvodában van rendkívüli szünet a járvány miatt

Megosztás

208 óvodában és 37 általános iskolában rendkívüli szünetet, 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában digitális tanrendet rendelt el az operatív törzs – derült ki pénteken.

Az operatív törzs közlése szerint a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. Az operatív törzs jelenleg 208 óvodában és 37 általános iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában digitális tanrendet.

Az operatív törzs nem tette közzé a bezárt intézmények listáját, a II. kerület MSZP-s polgármesterének, Őrsi Gergely Facebook-posztjából merítve az Index megírta, hogy a kerületben, az elmúlt napokban 13 óvodai és bölcsődei dolgozóról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Minden pozitív esettel kapcsolatban az EMMI intézkedési tervének megfelelően jártak el az érintett intézmények. Az Oktatási Hivatal elnöke több csoportban rendelt el rendkívüli szünetet.   

Index.hu

Kapcsolódó cikkek