Látszólag teljesen véletlenszerű, hogy milyen gyorsan jön meg a koronavírus teszt eredménye Miskolcon

Megosztás

Kevés utánajárás után hamar kiderült, hogy nem mindenki ugyanolyan szerencsés, ha a koronavírus kimutatására használt PCR tesztekre várnak az emberek. Legalábbis Miskolcon rendkívül nagy a szakadék a leglassabb és a leggyorsabb folyamat között az állami szektorban.

Bár a legtöbbször 5-6 napot mondanak az egészségügyi dolgozók a minimum várakozási időnek – és ezzel együtt a házi karanténnak – az emberek beszámolója alapján az állami egészségügyi rendszer leggyorsabban körülbelül 3 nap alatt juttatja el azt a minta tulajdonosának. Persze nem ez a gyakori.

Akadnak azonban szerencsétlenebbül járt miskolci lakosok is, néha másfél hetet is várni kell egy-egy teszt eredményére. Olyanról is számoltak már be, hogy a teszteredmény sose érkezett meg.

A leggyakrabban 5 napot kell várni, látszólag függetlenül attól, hogy beleesik-e ebbe a hétvége, vagy sem.

Tekintve, hogy mennyire túl van terhelve az amúgy is hiányos egészségügyi rendszer, nem csoda a változó várakozási idő. Aki megengedheti magának, az a magánszektorhoz is fordulhat, a legtöbb fizetős egészségügyi szolgáltató másnapra már közli az eredményt.

Kapcsolódó cikkek