A kormány beleírná az Alaptörvénybe, hogy az anya nő, az apa férfi

Megosztás

„A koronavírus-járvány miatt az Alaptörvény módosítása is szükségessé vált. A járványhelyzetre vonatkozó módosítások mellett a most benyújtott javaslat a következőket is tartalmazza, hiszen korunk kihívásaira az Alaptörvénynek is reagálnia kell” – így vezeti fel Novák Katalin családügyi miniszter azokat a módosításokat, amik a családfelfogásról és gyereknevelésről szólnak.

Ezek a következők: „Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyerek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

Az Alaptörvény módosításáról a kormány már kedden este, a veszélyhelyzeti törvény megszavazása utáni órákban benyújtotta a törvénytervezetet. Bár Novák Facebook-posztjában nem említi, a módosításban még ez is benne van: „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

A családügyi miniszter szerint tehát ezeket a módosításokat azzal indokolja, hogy azért van rájuk szükség, mert koronavírus-járvány van.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra is a Facebookon örült az Alaptörvény-módosításnak, mert szerinte “ezért kellett darálni”. Dúró az utóbbi időben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek