Orbán is megnyilvánult Biden győzelmével kapcsolatban

Megosztás

Vasárnap délelőtt végre Magyarország elnöke is csatlakozott a világ vezetőinek többségéhez, és gratuláló levelet küldött az Egyesült Államok újdonsült elnökének, Joe Bidennek.

A magyar kormány sokáig próbált úgy tenni, mintha Donald Trump nem veszítette volna el a választást (a közmédiában vasárnap délelőtt sem hirdettek győztest, pedig az eredmények már szombaton megszülettek). Vasárnapra azonban Orbán is rászánta magát, és az alábbi levelet küldte el:

„Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához” – írta Orbán Viktor, aki korábban többször is Trump mellett tette le a garast, és azt mondta, nincs terve arra az esetre, ha esetleg Biden lesz az USA következő elnöke.

A magyar kormány minden esetre nem indul valami jól a Biden-adminisztrációnál, Szijjártó Péter például még az elnökválasztási kampányban szólította fel Bident és fiát, hogy tisztázzák korrupciógyanús ügyeiket. Később az erről szóló posztot törölte a külügyminiszter – írta a 444.hu.

Kapcsolódó cikkek