„Vége az amerikai rémálomnak, és hamarosan vége lesz a magyar rémálomnak is”

Megosztás

Miközben Orbán Viktor még mindig nem gratulált Joe Biden demokrata jelölt győzelméhez az amerikai elnökválasztáson, az ellenzéki pártok egyöntetűen üdvözölték az eredményt. A címben szereplő mondatot a Momentum Mozgalom fogalmazta meg a Facebook-oldalán.

A Demokratikus Koalíció Gyurcsány Ferenc szavaival üdvözölte Joe Biden győzelmét: “Na, akkor ez rendben van. Gratulálunk! Igazi remény, hogy egy kicsit jobb lesz a világ. “

Az LMP ugyancsak gratulált a demokrata jelöltnek, úgy fogalmazva, „megválasztása reményt ad a világnak”.

A Párbeszéd ugyanígy tett, azzal a kommentárral kiegészítve, hogy az amerikai társadalom Joe Biden megválasztása által a populista politikára mondott nemet.

Jelentkezett egy közleménnyel a Jobbik is, azt írva, hogy Donald Trumppal „a napi politikai gyakorlattá emelt populista hazugsággyártás, félrevezetés és a tényeket figyelmen kívül hagyó tömegmanipuláció” szenvedett vereséget, és ez „intő jel Donald Trump lelkes politikai elvbarátainak” a világ más pontjain.

Az MSZP nevében Kunhalmi Ágnes a Facebookon azt írta, a világ egy picit megint jobb hely lesz, és újra bizonyságot nyert, hogy a demokrácia az egyedüli politikai berendezkedés, amely képes az önkorrekcióra.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek