Müller Cecília szerint az elhunytak 6 százalékának nem volt semmilyen alapbetegsége

Megosztás

Dinamikus emelkedésnek, exponenciális növekedésnek vagyunk tanúi egész Európában. Több országban már a teljesítőképesség határán van az egészségügy, az a cél, hogy Magyarországon ezt megelőzzük – mondta az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Közölte: az a cél, hogy megszüntessék azokat a csoportosulásokat, ahol tovább terjedhet a koronavírus.

FELHÍVTA A FIGYELMET, HOGY MINDENKI ÉREZZEN ERKÖLCSI FELELŐSSÉGET, ÉS TARTSA BE A JÁRVÁNYVÉDELMI SZABÁLYOKAT.

A koronavírus halálos áldozatai jellemzően 49-93 éves közöttiek, rendszerint egy vagy több krónikus betegségben szenvedtek az elhunytak. Müller Cecília arról is beszámolt, hogy az elhunytak hat százalékának nem volt alapbetegsége. “Mindenkinek mindent meg kell tennie, amit a járvány terjedésének megakadályozásáért megtehet” – hangsúlyozta a szakember. Külön figyelmeztette a felelős magatartásra a boltosokat és a vendéglátókat.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy egy XVII. kerületi pékséget feljelentettek azért, mert nem viselt a kiszolgáló maszkot. A pékséget 3 napra bezárták. Hasonlóan jártak el egy kocsmával szemben is.

A szóvivő elmondta:  76 esetben léptek fel a rendőrök szerdán, 34 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 21 esetben feljelentésre kényszerültek.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek