Este fél tízkor kaptak e-mailt a szülők, hogy a gyerekük éjfélig karanténba kerül

Megosztás

A hatóságok két és fél órára helyeztek karanténba egy iskolás gyereket Magyarországon. A szüleik álltak a helyzet magaslatán, ők sokkal hamarabb döntöttek erről.

Dr. Kunetz Zsombor Facebook-oldalán számolt be arról, hogyan helyezték mindössze kettő és fél órára karanténba iskolás gyerekét – írta meg a 24.hu pénteken.

Kunetz gyermekének osztálytársa október 6-án lett beteg, de október 12-éig tartott, hogy leteszteljék koronavírusra és annak eredménye is legyen. Az intézmény számára ekkor derült ki, hogy lett egy tanulójuk, aki elképzelhetően még két másik gyereket is megfertőzhetett, mert abból az osztályból még két gyerek tesztje is pozitív lett később.

Ahogy megtudtuk azt, hogy a mi gyermekünk (aki közeli kontakt) osztálytársának teszt eredménye pozitív, mi magunk vágtuk karanténba őt az összes testvérével egyetemben. Másnap este fél tízkor kaptuk a mailt, hogy hivatalosan is karanténban van, a következő napig

— írja Kunetz Zsombor, aki posztjához a határozatról készült képeket is csatolta. A szakember szerint amennyiben nyitva akarjuk tartani az iskolákat, el kell rendelni a maszk viselését az órákon is, legalább a felső tagozattól.

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3336835449704777

Kapcsolódó cikkek