A kormány elveszi a tömegközlekedés állami támogatását a településektől – megjelent a Nyomtass Te is legújabb száma

Megosztás

Egy parlamenti képviselőnek adott pénzügyminisztériumi válaszból derült ki, hogy már biztosan nem kapnak jövőre pénzt a városok a helyi közösségi közlekedésre. – derül ki a Nyomtass Te is legújabb számából.

A 70 település 2 milliárdos támogatása a Járványvédelmi Alapba megy.

Amennyiben valamely településnek gondjai adódnak a működési költségekkel, akkor rendkívüli támogatást kérhetnek a Belügyminisztériumtól, mert a kötelező feladatok ellátását biztosítja a kormány. A közösségi közlekedést azonban önként vállalt feladatnak minősítik.

Nem először merül fel annak lehetősége, hogy ezt a forrást elvonja a kormány a járványhelyzetre hivatkozva, már tavasszal, az önkormányzati elvonások bejelentésekor is felmerült ez a lehetőség. Főként a fővárosnak és a nagyobb városoknak jelent újabb érvágást ennek a támogatásnak az elvonása.

Ha szeretne még hasonló tartalmakról olvasni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek