Egyre több ország hozza vissza a kijárási korlátozást, nálunk 16 ezer nézővel Fradi-Újpest rangadót rendeznek

Megosztás

A magyar kormányt nem nagyon zavarja az egyre inkább rekordokat döntögető koronavírus-járvány, hatalmas tömeg járt tegnap az FTC-Újpest futballmérkőzésen. Távolságtartás, felelős maszkviselés? Csak az álmainkban.

Szlovákiában éppen mától vezettek be kijárási korlátozásokat annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt, Szlovéniában bezárt a boltok nagy része, hogy ne mászkáljanak az emberek, nálunk viszont szó sincs ilyesmiről, sőt. Szombat este fél nyolckor Fradi-Újpest rangadót rendeztek, miközben Müller Cecília azt kérte az emberektől, hogy ne menjenek tömegrendezvényre. 

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

A hivatalos nézőszám 15 789 volt. A kapu mögötti táborban nagy sűrűn álltak az emberek, de az oldallelátókon is sokan voltak.

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

Csütörtökön kérdeztünk rá a kormányinfón Gulyás Gergelynél, hogy ha Müller Cecília tiszti főorvos arra kérte az embereket, hogy ne menjenek tömegrendezvényre, akkor a teltházas Fradi-Újpest mennyire lehet biztonságos, hiszen még a maszkviselés sem kötelező, távolságot pedig nem lehet tartani. Gulyás azt válaszolta, hogy „ha Önt a Fradi-meccs érdekli, semmiképpen ne hagyja ki, csak maszkot viseljen”. Pár órával később legalább annyi történt, hogy a kormány előírta a kötelező maszkviselést a stadionokban is. (A távolságtartásról Gulyás előbb azt mondta, hogy egy háztartáson belül élőknél ennek nincs értelme, majd azt, hogy mindenkinek a felelőssége, hogy „ha a lehetőség biztosított, hogy két széket vagy három széket kihagyjunk, akkor tartson távolságot. Az egészségügyi védekezésnél az egyéni felelősséget kizárni nem lehet”.)

Az M4 Sport közvetítéséből az látszott, hogy a meccs előtt maszk volt a szurkolóknál, a Fradi is osztogatott a meccs előtt. A képek alapján volt, aki a száját takarta vele, volt, aki inkább csak a torkát melegítette. 

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből – távolságtartás és felelős maszkviselés… ja mégsem
Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

Az Újpest táborban szellősebben voltak, de ott mutatkozott meg, hogy maszkban nem lehet szotyizni és sört inni (merthogy alkoholt továbbra is lehet kapni a stadionokban). 

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

A meccset közvetítő Hajdú B. István a képeket látva azt mondta: „reméljük mindenki egészségesen érdekezett és úgy is tér vissza erről a rangadóról”.

A félidőben Hajdú B. azt is megjegyezte maliciózusan, hogy felhívják ugyan hangosbeszélőn a maszkviselésre a figyelmet, de „a nagy zajban valószínűleg nem mindenki hallja ezt”. 

A kormányrendelet szerint azokat, akik nem viselnek maszkot, a szervezőknek ki kellene vezetniük.

A Fradi-tábor az Újpestnek lőtt második gól előtt:

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

és utána

Fotó: Az M4 Sport közvetítéséből

Egy könnyűzenei koncert biztosan sokkal veszélyesebb, igaz?

444.hu

Kapcsolódó cikkek