Vasember repülő páncélzata már nem csak a filmekben létezik

Megosztás

A hollywoodi filmekből ismert, repülésre alkalmas felszerelésre kísértetiesen hasonlító technológiát tesztel a brit haditengerészet. A Richard Browning Gravity fantázia nevű repülő ruháját (flying suit) két mozgó hajó között próbálták ki – írta az Index.

A 2018 óta kereskedelmi forgalomban is elérhető közel húszkilós ruha ára majdnem félmillió dollár, azonban páratlan képességei miatt egyre több helyen kísérleteznek vele. A korábbi hegyi mentő tesztelésnél az óránként ötven kilométeres maximális sebességű eszközt alkalmazási magasságának legfelső határánál, 3600 méternél is tesztelték.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=2754422461491498

A most közzétett videóban a vállalkozó kedvű tengerészgyalogos két nem túl nagy sebességgel mozgó, párhuzamosan haladó csónak között repül ide-oda. A teszt végső célja annak megvizsgálása, miként kivitelezhető a hajók elleni támadás egy repülő ruhával felszerelt rohamcsapat számára. Ezzel párhuzamosan a haditengerészet egy meg nem jelölt típusú másik repülő ruhát is vizsgált amellyel óránként 320 kilométer feletti sebesség is elérhető.

Kapcsolódó cikkek