Új rekord a napi halálozásban, kétezer felett a borsodi fertőzöttek száma

Megosztás

1025 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 39 862 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 28 krónikus beteg, így az elhunytak száma 996 főre emelkedett, 11 753-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 113 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 45%-a, a gyógyultak 32%-a budapesti. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírusnak még soha nem volt ennyi halálos áldozata egy nap alatt Magyarországon. Az eddigi csúcsot 24 elhunyt jelentette egy héttel ezelőtt.

Ami Borsod-Abaúj-Zemplént illeti: megyénkben átlépte a kétezret az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Egész konkrétan eddig 2079 beteget azonosítottak, ami 92-es növekedést jelent az előző naphoz képest.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is. Ezért, ahogy az az operatív törzs sajtótájékoztatóin elhangzott, az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezése érdekében a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kértek a kórházban ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról – tájékoztat a központi oldal.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek