Megmagyarázhatatlan egészségügyi probléma miatt leállították az egyik koronavírus-vakcina tesztelését

Megosztás

Megmagyarázhatatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál, így felfüggesztette a Johnson and Johnson amerikai gyógyszeripari óriásvállalat koronavírus elleni vakcinájának tesztelését hétfőn – írja az MTI.

A CÉG EGYIKE AZOKNAK, AMELYEK AZÉRT VERSENGENEK, HOGY ELSŐKÉNT ÁLLÍTSANAK ELŐ VÉDŐOLTÁST A BETEGSÉG ELLEN. 

A tesztelés már igen előrehaladott állapotban, a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részében tartott, amelynek során a vakcinát több ezer embernek adták be, hogy az oltóanyag hatékonyságát és biztonságos alkalmazását vizsgálják.

A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen mintegy hatvanezer embert kíván bevonni a kísérletek harmadik szakaszában. Hétfőn azonban közleményben tudatták: általában egy klinikai teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is, és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél ezek száma is nagyobb lesz.

Megállapították azt is: különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanezt.

Az óriásvállalat kiemelte, hogy erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt, valamint hogy a kísérletben részt vevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai és független ellenőrző testületek egészségügyi megbízottjai.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek