A nevét is elárulta a részeg miskolci rabló

Megosztás

Egy 37 éves miskolci férfival szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság.

A gyanú szerint október 9-én este a gyanúsított bement egy belvárosi szállodába, ahol a recepcióst súlyos bántalmazás kilátásba helyezésével pénz átadására szólította fel. A férfi elmondta a rémült nőnek, hogy ő valamikor a szálloda vendége volt, és szerinte rablás volt az az összeg, amit pár nap szállásért itt fizetett, ezért követel most pénzt tőle. A nő nagyon megijedt a férfi fellépésétől, és saját pénztárcájából pár száz forint aprót átdobott a pult felett.

Amíg a rabló a pénzt szedegette, az asszony a pulton lévő számítógéphez lépett mondván, neki dolgoznia kell, és a közösségi médián keresztül egy ismerősétől kérte, értesítse a rendőrséget, mert segítségre van szüksége.

A férfi távozása előtt lediktálta a recepciósnak a nevét is, hogy a szálloda főnöksége el tudja majd érni, hogy egyeztessék, hogyan kártalanítsák őt az évekkel ezelőtti magas szállásköltség vonatkozásában. A dolgozónak az eset során sérülése nem keletkezett. A sértett ismerőse az esetet követően a rendőrökkel együtt rövid időn belül a helyszínre érkezett, és a kapott személyleírás alapján a Miskolci Rendőrkapitányság belvárosi portyaszolgálatának nyomozói perceken belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt részben beismerte, ittasságát jelölte meg tette okaként.

F. Józsefet a Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és a nyomozók előterjesztéssel élnek letartóztatásának indítványozására is.

Kapcsolódó cikkek