Nyaralás közben forgatták fel Varga Judit sátrát

Megosztás

Az igazságügyi miniszter nyáron családjával nyaralt Szlovákiában, amikor a Blikk értesülései szerint egy tolvajbanda besurrant a sátrukba.

A Blikknek a környéken megerősítették, hogy Varga Judit Ásványrárón kempingezett férjével és három gyermekével. Rutinos túrázóként egy fa közelében állították fel sátrukat, napközben pedig élvezték a víziparadicsom adta lehetőségeket. Az igazságügyi miniszter eközben a sátra mellől még rádióinterjút is adott.

Miközben bebarangolták a Szigetközt, az egyik visszaérkezéskor szembesültek a kellemetlen eseménnyel: idegenek jártak a sátrukban.

➡️ Ma reggel interjúval kezdtem a napot! Holnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában többek között arról is…

Posted by Varga Judit on Saturday, July 25, 2020

Bár nem került nyilvánosságra, a faluban azóta híre ment, hogy a miniszter sátrából értékeket loptak, de másokat is megkárosítottak a kempingben

– mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő helybéli. Hamar kiderült, egy szlovákiai bűnözőcsoport áldozatai lettek.

A Blikk szerint az az öt szlovák férfi surrant be a miniszteri sátorba is, akiket számos hasonló lopással gyanúsított meg a rendőrség, és augusztus 6-án tetten is érték őket. Pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat zsákmányoltak – sorolják, de az már nem derül ki, hogy Vargáéktól mit loptak ezek közül.

Az elkövetőkön végül a Győr melletti Nyúlon ütöttek rajta. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette:

a rendőrök lopás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt öt férfit fogtak el.

Kapcsolódó cikkek