Dúró Dóra azt hiszi, a homoszexualitás nevelés kérdése

Megosztás

A Jobbik képviselőnője múlt héten egy sajtótájékoztatón darált le egy mesekönyvet, ami szerinte a homoszexualitás propagandát tartalmaz. Valójában nem tudhatja, miről szól, mivel végig sem olvasta azt. Ezt ő maga ismerte el, miután az akciójára döbben megdöbbenve reagáltak.

A könyv ismertetője szerint a kötetben tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai szerepelnek modern környezetben, kisebbségi és hátrányos helyzetű hősökkel. A mesék azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.

Dúró a sajtótájékoztatón elmondta: pártja nem tűri, „hogy a gyerekeket kitegyék a homoszexuális propagandának már azzal is, hogy a mesekönyvekbe csempészik be az abnormális életformát, ami így hazugság, hiszen a magyar kultúrának nem részei a homoszexuális királyfik.

Az elmúlt napokban többen is bírálták a könyvmegsemmisítő akciót, több híresség is hevesen kritizálta őt, de közleményt adott ki az ügy kapcsán a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. Utóbbi a náci könyvégetésekkel és a kommunista könyvzúzdákkal hozták történelmi párhuzamba a cselekedetét.

A képviselőnő az őt ért kritikákra az Indexnek reagált. Úgy véli ez egy, a személye ellen irányuló politikai támadás, az állandó nácizás pedig szerinte már kezd unalmassá válni.

A valódi veszélyt az jelenti, hogy a gyermekeket a homoszexualitásra akarják ránevelni már óvodás kortól kezdve. – mondta az Indexnek Dúró, aki elolvasás nélkül darálta le a könyvet.

Kapcsolódó cikkek