Nyolc év után újra pályázhatnak a rászoruló tanulók a Bursa Hungarica ösztöndíjra

Megosztás

Ismét pályázhatnak nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok a Bursa Hungarica ösztöndíjra Miskolcon – arról, hogy 8 év kihagyás után a város újra csatlakozik az ösztöndíjprogramhoz csütörtöki ülésén döntött Miskolc MJV Közgyűlése.

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján, tanulmányi eredménytől függetlenül történik. A támogatás összegét (pályázónként) a települési önkormányzat határozza meg.

A havi 5000 forintos önkormányzati támogatásra – amelyhez a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanennyit tesz hozzá az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül az állam is – rossz szociális helyzetű hallgatók pályázhatnak, akik vagy már valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy érettségi előtt állnak, esetleg már leérettségiztek, de még nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A pályázat benyújtási határideje 2020. november 5.

Miskolcon utoljára 2012-ben pályázhattak Bursa-ösztöndíjra hátrányos szociális helyzetű helyi fiatalok, az idei, nyolc év kihagyás után újra elérhető kiíráson havi 5000 forintos önkormányzati támogatást igényelhetnek a pályázók abban az esetben, ha családjukban az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 százalékát, azaz az idei évben a 71 250 forintot.

További részletek a www.miskolc.hu weboldalon.

Kapcsolódó cikkek