Miskolc óvja a környezetet, Tapolcán napelemes autóbeálló nyílt meg

Megosztás

Miskolctapolcán munkára fogják a napenergiát a környezet védelmének érdekében.

Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Irlanda Boglárka, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági megbízottja kedden megnyitotta az e-autósok részére Miskolctapolcán telepített napelemes autóbeállót.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja az első közterületi töltőjének telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtött nem csak töltőinfrastruktúra telepítése, üzemeltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és IT háttér üzemeltetése terén is. Az ÉMÁSZ Miskolc városának hosszú távú partnere az e-mobilitás fejlesztésében is. 2012-ben helyezte üzembe Miskolcon az első elektromosautó-töltőt.

Tavaly májusban, az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartott miskolci ünnepségen jelentették be, hogy jövőorientált projektként létre kívánnak hozni Miskolcon egy napenergiával működtetett autóbeállót, kiegészítve további elektromosautó-töltőkkel.
A projekt megvalósítása 2019-ben kezdődött, az önkormányzat és a hatóságok szoros együttműködésében és kiemelt támogatásával. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft. és ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megvalósított napelemes autóbeálló megnyitásával további lépést tettek Miskolc városával közösen az elektromosautó-töltők hálózatának bővítése érdekében.

A Bluetop OPTI A1 7,5 típusú napelemes autóbeálló, ún. carport, a miskolctapolcai ingyenes nagy parkolóban került telepítésre. A létesítmény egyszerre három személygépjárművet tud befogadni, az e-autó töltők a bal és jobb oldali lábakon lettek elhelyezve. A carport tetején 21 napelempanel összesen 6,3 kWp teljesítménnyel biztosítja a zöld energiát a töltők és a beépített LED világítás számára.

A professzionális fedett töltőállomás kiépítésével Miskolctapolca egy újabb exkluzív szolgáltatást biztosít az ország bármely pontjáról elektromos meghajtású autóval érkező látogatók számára.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek