Hogy lehet, hogy a piacon a tizedéért megkapjuk a maszkot, mintha gyógyszertárban vennénk?

Megosztás

A közösségi oldalon újra fellángolt a vita arról, hogy vajon az állam és a hozzá köthető cégek ennyire nyerészkedni akarnak a szinte mindenhol kötelezővé tett maszkokon, vagy sem. Az mindenesetre tényleg érdekes, hogy közpénzből többedszerre többmillió maszkot rendelünk Kínából, amit aztán ismét kemény pénzért az egyszerű ember megvesz. Ki jár ezzel a legjobban?

A Facebookon egy fényképpel illusztrált felháborodást olvashattunk N.J.-től, amire aztán érkeztek a hasonló kommentek.

“A gyógyszertárban 400 ft/db áron adnak egy maszkot😟A zsibin 40 ft/db😒 Hogy éri meg áthozni a határon🤔 Minden 5.-ik árusnál halmokban áll🤔🤔🤔

“Suli előtt 3db 590, most nemrég 3db 390,minap 100ft dbja!!!”

“Ma volt a Pali Dunaföldváron a vásárban. Ott is 40 Ft-ért árulták”

Van, aki bizton állítja, az árus(ok) többnyire nem is magyar állampolgárok

Volt, aki erősen felvetette, hogy ezt nem magyar állampolgárok árulják, hanem olyanok, akik egyébként a környező országokban (például Ukrajna) részesültek egy magyar segélyből és azokat a maszkokat hozzák vissza ide eladni. “Csak azért dühítő. Ők megkapták a magyar államtól ingyen, most vissza hordják és eladják nekünk pénzért. Gondolom érted, hogy nem magyar állampolgárok árulják😡” Erre pedig a reakció: “hát tonna számra gyártják gyártották!! Ha ilyen drasztikus a vírus ingyen kellene osztogatni, de nem a külhoniaknak, hanem az itteni Honban!! Biznisz!”

Facebook

Kapcsolódó cikkek