95 éves, mégis kéthetente jár a kaszinóba pókerezni Magdi néni

Megosztás

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte a város nevében Mokrai Mihály önkormányzati képviselő és Szomorné Takács Tünde csoportvezető Nedea Edénét.

Az ünnepelt Homoki Magdolna néven született 1925. szeptember 17-én Békéssámsonon. Elég hamar került Miskolcra, de hosszú időt élt Budapesten is, Borsodba pedig három éve tért vissza. – Komoly társadalmi életet éltem, amit nem szívesen hagytam ott. Szerencsére végül itt is megtaláltam a számításomat, hiszen hetente kétszer eljárok a kaszinóba – mesélte Nedea Edéné, aki ezzel alaposan meglepte születésnapi ünnepségének résztvevőit.

– A fiam ismertette meg velem a pókert mintegy húsz évvel ezelőtt. Eleinte sokat játszottam online, de összehasonlíthatatlan hangulata van a személyes jelenlétnek. A fiatalok rá szoktak csodálkozni, hogy hány évesen járok a kaszinóba. Mondom, tizenhat már elmúltam – nevetett, hozzátéve, „azt mondják, azért van ennyi eszem, mert pókerezem”. Egyetlen gyermeke szerint édesanyjának valóban emiatt van igénye a csinos megjelenésre.

– Kicsi a nyugdíjam, mert a gyermekem tizennyolc éves koráig nem engedett dolgozni a férjem, akkor aztán ellenszegültem és titkárnőnek mentem. Vigyázok tehát a pénzre, beosztom. Nem szeretnék vagyonokat veszíteni, de az sem érdekel, mennyit nyerek. Csak a játék öröméért vagyok ott – mondta az ünnepelt, aki idős kora ellenére önellátó. Két unokája és egy dédunokája van, aki most lett iskolás.

Minap.hu; Fotó: Végh Csaba

Kapcsolódó cikkek