Megtalálták, de elpusztult az egyik elszökött kenguru

Megosztás

Társát viszont még keresik egyelőre.

Az Észak-magyarországi Lóambulancia Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megtalálták az egyik kengurut, amelyik másodmagával csütörtökön szökött meg karámjából. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark pedig azt írta közleményében: az állat legyengült, elpusztult – írta a minap.hu

A kultúrpark közleményében még az is olvasható, hogy szeptember 15-én sikeresen befogták az egyik kengurut, de sajnos nem élte túl a kalandot. “Már a befogásnál sem tanúsított ellenállást, az állat nagyon le volt gyengülve, amikor az állatkert munkatársai érte mentek. A legyengülésnek egyik oka lehet, hogy nem talált magának megfelelő táplálékot és ivóvizet, a másik oka pedig, hogy nagy stresszhatás érte az elmúlt napokban.”

A miskolci állatpark munkatársai kérik: aki látja a 60-70 cm magas, szürkés színű (közepes, ülő kutyára hasonlító állatot), ne próbálja megfogni, hanem értesítse a hatóságot vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén +36 30 339 6544  vagy az állatkert központi számán (8:00-16:00-ig a hét minden napján) + 36 46 332 121.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek