Hadházy feljelentése alapján nyomoz a rendőrség a fideszes Szabó Zsolt körzetének közbeszerzései miatt

Megosztás

A rendőrség elrendelte a nyomozást a Heves megyei 3. számú választókörzet közbeszerzéseinek ügyében – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Az országgyűlési képviselő korábban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mert gyanúja szerint a fideszes Szabó Zsolt hatvani körzetében „a közbeszerzések kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami Boldog István körzetében volt látható”.

Boldog István fideszes parlamenti képviselőt idén májusban hivatali vesztegetés elfogadása és közbeszerzési eljárásban elkövetett bűntettek megalapozott gyanújával hallgatták ki. A vád szerint Boldog jogtalan előnyt kapott azért, mert hivatali helyzetével visszaélve befolyásolta egyes pályázatok elbírálásának eredményeit.

Hadházy dokumentumokkal alátámasztva most azt írta, hogy Szabó Zsolt választókerületében az önkormányzatok uniós beruházásainál – ezek főleg építkezéseket és energetikai felújításokat érintettek – 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Mint írta, a települések – kötelező módon – meghívtak ugyan ajánlattételre 5 céget, azonban ezeknek semmilyen építőipari referenciájuk nem volt, többségük semmilyen valódi tevékenységet nem végzett.

A politikus a Heves megye 3. számú választókörzet településeinek közbeszerzéseit áttanulmányozva ezért úgy látja, hogy „irányítottan és összehangolt magatartással korlátozták a versenyt”. A feljelentést ismeretlen tettes ellen, versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette és esetlegesen felmerült más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt tette.

Most az is kiderült, hogy Heves megyei Rendőr-főkapitányság a feljelentés nyomán szeptember 1-jén nyomozást rendelt el megállapodás kötésével vagy más összehangolt magatartás tanúsításával elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek