Hol lehet még strandolni a nagy melegben és meddig? Itt megtekintheti a választ

Megosztás

Az időjárás és a koronavírus-járvány alaposan felforgatta az eredeti elképzeléseket. Van, ahol már holnap zárnak, van, ahol még sokáig látogathatók a fürdők.

A nyárnak vége, de a következő néhány napban még 30 fok körüli hőmérséklet is lehet, és nagyon sok strand is nyitva van még. Több helyen a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban – írja a termalfurdo.hu

Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka, a strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy ez az időjárás függvényében változhat. Azt sem lehet állítani, hogy a jelentős fürdővárosok, vagy a nagyobb városok strandjai mind nyitva vannak, míg a kisebb strandok mind bezártak, volna. Ennél azonban sokkal árnyaltabb a kép. 

Budapesten már több strand bezárt, ugyanakkor a Dagály, a Pesterzsébeti Strand és az Aquaworld még teljes kapacitással működik, a Palatinuson szabadtéri medencéi közül azonban már csak a Margaréta medence, az úszómedence, egy termálmedence és az élménymedence működik. A Paskál Fürdőben a szabadtéri gyerekmedencét már nem használhatjuk, a többi medence azonban egész évben üzemel. A Csepeli Strand szeptember 13-ig, a Nyéki Imre Uszoda Strandja szeptember 26-ig van nyitva.

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten is bezártak a strandok, és a szabadtéri élményfürdők. Debrecenben szeptember 20-ig, Békéscsabán és Egerben szeptember végéig tervezik nyitva tartani a strandokat. 

Miskolcon a Barlangfürdőhöz tartozó szabadtéri medencék és a Selyemréti Strand szepteber 30-ig, a Miskolctapolcai Strand szabadtéri medencéi pedig szeptember 13-ig tartanak nyitva.

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezőek is, mint például a földesi, tóalmási, pusztaszentlászlói vagy tarnamérai strand. 

Több olyan fürdő is van, amelyek – valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően – idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember első vagy második hétvégéjéig nyitva tartanak. Sőt a Bonyhádi Termálfürdő.a nyár végén bezárt, de a jó idő miatt kinyit szeptember 12-13-án.

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Néhány helyen a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárják be szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

Hajdúszoboszlón tartják magukat a hagyományokhoz,  szeptember 30-án zár a strand, hétvégente jó idő esetén pedig a csúszdapark is használható, igaz csak déltől 4 óráig.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben egy csúszda kivételével minden működik még a strandon szeptember 13-ig, azt követően pedig az időjárás függvénye, meddig tartanak nyitva.

Debrecenben szeptember 20-ig minden élményelem, köztük az óriáscsúszdák is működni fognak a vadonatúj Aquaticum strandon.

Mindent használhatunk még az Egri Termál- és Strandfürdőben, igaz a csúszdák itt is csak péntektől vasárnapig üzemelnek jó idő esetén. Ugyanez mondható el a makói Hagymatikum strand járól is.

Budapesten a Dagály Strandon várhatóan szeptember 15-ig üzemel minden medence és a vizes játszótér. Jó hír a strand vendégeinek, hogy az élménymedencékben hosszabb szünet után működnek a nyakzuhanyok.

Amíg tart a jó idő, a Pesterzsébeti Strandon is minden szolgáltatás elérhető, beleértve a hullám- és gyerekmedencét is.

Az Aquaworldben is használhatjuk még a kinti medencéket, sőt a fürdő tájékoztatása szerint ezt előreláthatólag egészen október 15-ig meg tudjuk tenni.

A harkányi fürdőben is üzemel minden kültéri medence és csúszda szeptember 13-ig. Itt azonban a szaunavilágot és a beltéri gyerekmedencéket ekkor még nem, csak szeptember 14-től vehetjük használatba.

Egerszalókon a Salirisban a szabadtéri medencék közül csak a gyerekmedence működik szezonálisan, azonban a jó időre való tekintettel egyelőre ezt is élvezhetjük. A fürdő többi medencéje egész évben látogatható.

Hévízen szintén csak egy szabadtéri gyerekmedence van, amely nem egész évben üzemel, azonban szeptember 13-ig ez is működik még. A Fedett Fürdőben és a Festetich Fürdőházban kizárólag fedett medencék találhatóak, a tófürdő pedig szintén egész évben látogatható.

Ez a helyzet az ország többi nagy fürdőjében

Az ország többi nagy fürdőjében is működnek még szabadtéri medencék, azonban már fokozatosan megkezdték az átállást a téli üzemmódra.

Zalakaroson az óriáscsúszdák kivételével még minden szolgáltatás üzemel, azonban a családi csúszdák hétköznap csak 11:00 és 15:00, hétvégén pedig 9:00 és 18:00 között használhatóak. A fedett élményfürdő mellett található szabadtéri medencék télen is üzemelnek.

Cserkeszőlőn előreláthatólag szeptember végéig tart nyitva a strand, azonban a csúszdák már nem használhatóak karbantartás miatt.

Gyulán a gyerek vízipradicsom és a hullámmedence csak 2020.09.20-ig és csak hétvégén, jó idő esetén üzemel. A kinti csúszdamedence szeptember 20-ig minden nap, a dögönyözős medence és a pezsgőmedence 2020.11.01-ig tart nyitva. Az árnyékolós gyógymedence jó idő és igény esetén tart nyitva. 

Mezőkövesden a Zsóry Fürdőben a hullámmedence és a szabadtéri gyerekmedencék szeptemberben már nem működnek. A csúszdapark azonban szeptemberben hétvégente, jó idő esetén még nyitva tart . A szabadtéri élmény és strandmedencék előreláthatólag szeptember végéig üzemelnek.

Orosháza-Gyopárosfürdőn a Parkfürdő szeptember 14-ig tart nyitva, a torony mögötti élménymedence és a pancsoló azonban már nem használható. Az élményfürdő teraszán található medencék és a kültéri csúszda szeptember 30-ig üzemelnek.

Bükfürdőn szintén fokozatosan zárnak a szezonális medencék. A nagy úszómedence szeptember 13-ig a kis tanúszómedence előreláthatólag szeptember végéig tart nyitva. A kültéri csúszdák, a Delfinmedence, az Acapulco medence szeptemberben már nem üzemelnek.

Mórahalmon a Rendezvénymedence (hullámmedence + napozó + koktélozó) már nem üzemel. A családi csúszdás medence és a gyermekpancsoló szeptember 13-ig tart nyitva.

Kiskunmajsán a Jonathermálban a szabadtéri szezonális medencék előreláthatólag 2020. szeptember 20-ig tartanak nyitva, a csúszda viszont csak hétvégén üzemel.

A pápai Várkert Fürdőben a szezonális medencék és csúszdák egy része még üzemel, más részüket, többek között az ugrótornyot és a hozzá tartozó medencét már nem tudjuk használni szeptemberben.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek