Elindult a Szabad Európa híroldala

Megosztás

Kedd reggel, nem sokkal ezelőtt elindult Magyarország legújabb, híreket, cikkeket, audio és videós tartalmakat közlő oldala, a Szabad Európa. Felfedték az állandó stábtagok névsorát is, melyben felbukkan Kerényi György, a Pesti Hírlap volt főszerkesztőjének és Szalai Bálint múlt hónapban távozó indexesnek is a neve – írja a Media1.

Kerényi György legutóbb a Pesti Hírlap című napilapnak volt az alapító főszerkesztője idén márciusig, egyébként 2006 és 2010 között a Kossuth Rádió főszerkesztője volt, később a vs.hu-nál volt alapító-főszerkesztő, majd 2015-től a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál dolgozott tanácsadóként és műsorkészítőként, illetve 2017 tavaszán Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt és szegedi polgármester invitálására Botka jelöltségének időszakában az MSZP-nél volt kommunikációs igazgató, majd fél éven át a szegedi városházán volt kommunikációs vezető, de ezután Kerényi visszatért Szlovákiába a Pátria Rádióhoz. 

Szalai Bálint az Indexnél volt újságíró: múlt hónapban a tömegesen távozókkal egyidejűleg mondott fel az Index.hu-nál. Rippel Veronika az Euronewsnál dolgozott korábban.

Vovesz Tiborról korábban már írtunk: ő szintén az Euronewsnál volt korábban, illetve pályája korábbi szakában a Kossuth Rádiónál dolgozott. Ő a Szabad Európa szerkesztőségének vezetője lett. Németh Dóra a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének infografikusa, grafikusa. Korábban a Pesti Hírlap munkatársa volt, illetve több könyv, weboldal grafikai tervezésében, illusztrálásában működött közre. Hegyi Tímea adminisztratív ügyekben segíti a szerkesztőséget – írja a Media1.

Az amerikai kongresszus által finanszírozott Szabad Európa 27 év kihagyás után kezdte meg ma újbóli tartalomszolgáltatását Magyarországon, ahonnan 1993-ban vonult ki.

Kapcsolódó cikkek