A szakértő szerint vissza kellene hozni az idősek vásárlási sávját és a bulikat is be kellene tiltani

Megosztás

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója szerint az ősz végére elérhetővé válhat a vírus elleni vakcina,  először a leginkább veszélyeztetett idős emberek kaphatják meg.

Merkely Béla az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy ősz végére elérhető lehet a koronavírus elleni vakcina, miután 

HAT OLTÓANYAG TART MÁR OLYAN FÁZISBAN – A TESZTSZAKASZ UTOLSÓ FÁZISÁBAN –,HOGY HAMAROSAN ZÖLD UTAT KAPHAT A FELHASZNÁLÁSUK. 

Merkely Béla hozzátette, hogy a vakcina nem teljesen új terápia, alapvetően ismert technológiára épül, csak egy másik örökítőanyagot használtak fel a szakemberek. “Kivételt jelent ezalól egy, az Egyesült Államokban fejlesztett oltóanyag, amely kvázi nem fertőz, hanem antitestet termel” – fogalmazott a műsorban, hozzátéve, hogy fegyelmezett együttműködéssel vissza lehet szorítani a járványt. A rektor szerint továbbá

TESZTELNI KELLENE A PEDAGÓGUSOKAT, ÉS ÚJRA  BE KELLENE VEZETNI AZ IDŐSEKNEK KIJELÖLT VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOT, VALAMINT BETILTANÁ A SZÓRAKOZÁS LEHETŐSÉGÉT, ÉS ELRENDELNÉ ZÁRT HELYEN A KÖTELEZŐ MASZKHASZNÁLATOT .

Megjegyezte azonban, hogy ezen szabályok meghatározása nem az ő kompetenciája.  

Index.hu

Kapcsolódó cikkek