Londonban egy férfi éveken át észrevétlenül rejtegette egy magyar lány holttestét a fagyasztójában 18+

Megosztás

Sz. H. a kétezres évek végén hagyta el Magyarországot, amikor véget ért a házassága férjével és gyerekei apjával. Először Németországba ment, majd emberkereskedelem áldozatává vált, és Londonban kötött ki prostituáltként.

Később rövid időre hazatért, örökbe adta egy gyermekét, 2014-ben pedig ismét Angliába ment. Birminghamben telepedett le egy magyar férfivel, aki hiába ígérte, nem szerzett munkát neki, viszont elvette H. útlevelét és születési anyakönyvi kivonatát. Ezután ismét Londonba, egy bántalmazó kapcsolatba vezetett az útja, majd amikor hajléktalanná vált, egy segélyszervezethez, a Welcome Centre-hez fordult. 

H. holttestét tavaly áprilisban találták meg.

Április végén letartóztatott két férfit a rendőrség, miután a kelet-londoni Canning Town egyik házának fagysztójában két nő holttestét találták meg. Egy 50 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek, majd szabadlábra helyeztek, de a vizsgálatot folytatják vele szemben. A lakásban élő Zarhid Younis nevű 34 éves férfit ellen elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával vádat emeltek.

A nyomozóknak mostanra sikerült mindkét nőt azonosítaniuk. Egyikük egy 38 éves, háromgyerekes brit, a másik egy 34 éves magyar állampolgár.

444.hu

Kapcsolódó cikkek