Az M1 egyik legismertebb hírolvasója összebalhézhatott az MTVA-val

Megosztás

Mindegyik fél csak kitér a kérdések elől, de hosszú hetek óta nem látható a képernyőn Németh Balázs, pedig nyári szabadsága már régen véget ért.

A Media1 több olvasója is üzenetet írt nekünk amiatt, hogy már huzamosabb ideje nincs képernyőn az M1 Híradó, illetve az állami hírcsatorna egyik legismertebb arca Németh Balázs.

Amikor utánanéztünk, eleinte közmédiás, illetve MTVA-s informátoraink a műsorvezető eltűnését azzal magyarázták, hogy Németh hosszú nyári szabadságot vett ki. A műsorvezető szabadsága azonban információink szerint már egy ideje véget ért. Ő azonban az őszi tévés csúcsszezon visszatértével sem bukkant fel újra az állami hírcsatorna képernyőjén.

Úgy tudjuk, egyelőre a következő napok beosztásában sem szerepel Németh Balázs neve.

Vitába keveredett

A Media1 csütörtökön felhívta telefonon a műsorvezetőt, hogy arról érdeklődjön, mi a szokatlanul hosszú távollétének oka, illetve igaz-e információnk a távollétének okáról, de amikor meghallotta kérdéseinket, udvariasan az MTVA sajtóosztályához irányított bennünket, mondván nem nyilatkozhat.

A Media1 telefonon felhívta az MTVA sajtóirodáját is Németh Balázs eltűnése ügyében, ám a megadott telefonszámot először nem vette fel senki. Később újra próbálkoztunk, akkor egy nő felvette a telefont, de azt mondta, csak írásban fogadnak el kérdéseket. Elküldtük a kérdéseinket, erre egyelőre nem érkezett még válasz, de ha megtörténik, arról cikkünk frissítésével a későbbiekben még beszámolunk.

Az ügyre közeli rálátással bíró forrásaink azonban megerősítették, hogy Németh Balázs egy vállalaton belüli személyi vita, nézeteltérés miatt nincsen képernyőn jelenleg. A műsorvezető továbbra is állományban van, vagyis nem mondott fel és neki sem mondtak fel, csak épp nincs beosztva, ezért nem láthatják őt a nézők.

Eközben közösen próbálja tisztázni a helyzetet a műsorvezető és MTVA-s főnökei. Hogy ez mikorra zárulhat le, az egyelőre kérdéses, ahogyan az is, hogy végül visszatérhet-e, és ha igen, mikor a képernyőre a műsorvezető, bár úgy tudni, nem tervezi a felmondását, hanem szeretné, ha a helyzetre megoldás születne.

Az egyik legismertebb és legvitatottabb műsorvezető

Németh Balázs az M1 nemzeti hírtévévé alakítását követően a csatorna egyik legismertebb arcává vált, de ismertségéhez nagyban hozzájárult, hogy a műsorvezetőt, amikor még képernyőn volt, sokszor érte bírálat kívülről, ezért számos internetes mémben és Coub-videóban is szerepelt.

Egyrészt azért bírálták, amiért magánvállalkozása is nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően, másrészt amiért a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűz a bejátszásokhoz, sajátos hangnemben. Emiatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét.

Emlékezetes eset volt, amikor például Németh mondta az adásban, „eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.”

A mostani konfliktus hátterében azonban forrásaink szerint nem politikai vagy ehhez hasonló ügy áll.

Amíg Németh Balázs helyzete tisztázódik, tévés szerepléseire az alábbi 2017-ből származó videóval emlékezünk, amikor a műsorvezető rendhagyó módon az élő hírműsor közepette otthagyta az M1 Híradó élő adását, hogy személyesen is ott lehessen a vízilabda-világbajnokság döntőjében. Ezt a bejátszást IDE KATTINTVA nézhetik meg.

Media1.hu

Kapcsolódó cikkek