Ősszel ismét ÖkoTanoda EU+ program

Megosztás

Érdekel a zöld mozgalmak és az ökopolitika története, stratégiái és dilemmái Magyarországon és az Európai Unióban? Szeretnél részt venni egy magyarországi képzésen és egy brüsszeli tanulmányúton, ahol közép-európai fiatalokkal tanulmányozhatod a kontinens zöld mozgalmainak történetét? Akkor az Ökotanoda EU+ képzést neked találták ki! Jelentkezz mielőbb, mert a rendezvény létszáma korlátozott!

Az ÖkoTanoda EU+ program részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban olyan, 18-26 év közötti, angolul legalább középfokon jól beszélő fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az európai ügyek iránt, de ugyanakkor a gondolkodásmódjuk közel áll a fenntarthatósághoz és a zöld politikához.

A résztvevők 2020. október 16-18. között egy 3 napos képzésen vesznek részt Mátraháza-Sástón, majd 2021 januárjában még egy szombati napon folytatódik a képzés. A két alkalom sikeres teljesítése után 2021. márciusában egy brüsszeli tanulmányúton is részt vehetnek. A képzés magyarországi és brüsszeli programja teljes mértékben ingyenes. A vidéki 3 napos képzésre való oda- és visszautat Budapestről biztosítjuk. A Budapestre történő utazást és a reptérre való kiutazást a pályázó maga fizeti.

A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében valósul meg, társszervezőként további európai szervezetek is részt vesznek. A brüsszeli tanulmányúton partnereink a finn, cseh, lengyel és horvát csoportok lesznek. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

A képzéseken kutatók, tanácsadók, politikusok és nem kormányzati szervezetek képviselői segítségével a résztvevők megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, elveit, koncepcióit, stratégiáit és dilemmáit Magyarországon és az Európai Unióban. Konkrét esettanulmányokon keresztül megvizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, azaz a zöldek társadalmi, gazdasági és politikai rendszerét.

Gyakorlati szempontból áttekintjük, hogy milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokra van szükségünk ahhoz, hogy az ökopolitika több teret nyerjen a 21. században. Erősen összpontosítunk Európára, az uniós intézményekre, szereplőkre, történelemre és aktuális ügyekre, amelyek tükrözik a 2019. májusi európai parlamenti választásokat, az új Európai Parlament politikai összetételét, valamint az új Európai Bizottság működését és stratégiáját.

A képzés mellett viszont legalább olyan fontos cél az is, hogy a résztvevők megismerjék egymást és megosszák tapasztalataikat.

A részvételre azok jogosultak, akik érdemben kitöltik a pályázati lapot és a jelentkezési határidőt követően írásban visszaigazolást is kapnak. Túljelentkezés esetén a jelentkezőket előszűrjük, a létszámkorlát miatt csak a legjobb 15 értékelést kapott pályázónak tudunk helyet biztosítani a képzésen.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 13. (vasárnap) 24:00

Facebook event: https://www.facebook.com/events/346156716764647/

Regisztrálni az alábbi űrlapon lehet: https://bit.ly/32tsjwT

Kapcsolódó cikkek