Szijjártó felhívta a figyelmet, hogy munkaügyben szabad az utazás külföldre

Megosztás

Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök reggel egy élő videós Facebook bejegyzésben két fontos könnyítésre is felhívta a figyelmet a kedden bevezetett beutazási korlátozásokkal kapcsolatban.

Szijjártó szerint a magyar gazdaság szempontjából fontos, hogy a Magyarországon működő nemzetközi cégek dolgozói szabadon utazhassnak cégcsoportjuk különböző államokban található irodái és telephelyei között, ezért ők

szabadon és korlátozás nélkül utazhatnak a világ valamennyi országába és vissza Magyarországra, ha a cég érdekeltségét kell meglátogatniuk munkaügyben.

Értelemszerűen a kivétel azokra a külföldiekre is érvényes, akiknek Magyarországon van dolguk cégcsoporton belül.

A külügyminiszter a focisták utazási feltételeiről is beszélt, ami eltér a külföldi és a magyar csapatok esetében. A magyar csapatokhoz vendégként érkező külföldi labdarúgóknak egy negatív tesztet kell hozniuk a beutazásukat megelőző három napból – a külügyminiszter szerint itt alkalmazkodniuk kellett az UEFA előírásaihoz is, és ezek a játékosok amúgy is csak rövid időt töltenek itthon -, míg a magyar csapatok külföldi mérkőzésről hazatérő tagjaira ennél szigorúbb előírások vonatkoznak: nekik két negatív tesztet kell, felmutatniuk ahhoz, hogy szabadon közlekedjenek az országban.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek