Előkerültek a borsodnádasdi gyilkosság áldozatának utolsó üzenetei

Megosztás

Bár a telefon teljesen elázott, mégis sikerült technikai bravúrral visszahozni az utolsó üzeneteket három év után.

„Mit fogsz velem csinálni?”, ez volt az utolsó üzenet, amit Csenge Rolandnak küldött a végzetes éjszakán. Hatalmas fordulattal folytatódott a borsodnádasdi emberölés tárgyalása, az Indexnek az áldozat családjának jogi képviselője nyilatkozott.

Korábban még nem ismert Messenger-beszélgetésről hullott le a lepel szerdán a bíróságon. A 17 évesen elhunyt Csenge mobilja elázott, így nem lehetett tudni, hogy kivel és miről levelezett a halála előtti pillanatokban. Az informatikai szakértőnek három év után sikerült mégis elővarázsolnia a készüléken megbújó beszélgetés minden pillanatát.A borsodnádasdi emberölési ügy másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán 2020. június 19-én A borsodnádasdi emberölési ügy másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán 2020. június 19-én- Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Csenge 2017. szeptember 2-án a borsodnádasdi templom felé vette az irányt, hogy találkozzon barátjával,a 20 éves Rolanddal. A fiú nem a jól kivilágított területre, hanem az épület mögötti sötét, erdős helyre csalogatta a kamasz lányt.

„SÖTÉT VAN. GYERE. MEDDIG MENJEK? A BÜKKFÁIG. MIT FOGSZ VELEM CSINÁLNI?”, EZEK VOLTAK AZ UTOLSÓ ÜZENETEK. HÁROM ÉVVEL KÉSŐBB VÉGRE EZEK IS NAPVILÁGOT LÁTTAK – MONDTA AZ INDEXNEK DR. LICHY JÓZSEF, CSENGE CSALÁDJÁNAK A JOGI KÉPVISELŐJE.

A lány követte a fiút az erdőbe. A tettes nem csak bántalmazta a lányt, de utána lemeztelenítette, majd testét fejjel lefelé egy aknába dobta. Itt lelte végül halálát a tinédzser, vízbe fulladt.

– A mai napig nem találták meg a ruháit, de még a fésűt se.  Vélhetően még aznap elrejtette azokat – magyarázza tovább az ügyvéd.

Három évvel később, a mai napon fordulat állt be az ügyben: aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádolta meg a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ügyésze. Korábban első fokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetésre ítélték. Ma az ügyész a perbeszédében mindenkit meglepett az ítélőtáblán.

– Mindenki ledöbbent az ügyész úr perbeszédén. Rolandon is láttam, hogy ledermedt a hír hallatán és akkor, amikor rárakták a bilincset. Miután májusban soron kívüli tárgyalást hirdettek várható volt, hogy előrelépés lesz az ügyben. Jövőhéten még a védői és az én perbeszédem következik, majd akár ítélet is várható az ügyben. A legpokolibb talán az egészben, hogy a fiún nem látom a megbánás egy halvány nyomát se. Ennyi év után egyszer sem jutott el addig, hogy elnézést kérjen a szülőktől – tette hozzá dr. Lichy József.

CSENGE ÉDESANYJA A KORÁBBI ÍTÉLETHIRDETÉSKOR ÖSSZEOMLOTT. MOST ISMÉT OTT ÜLT A TÁRGYALÓTEREMBEN ÉS ÜGYVÉDJE SZERINT ATTÓL, HOGY LÁTTA LÁNYA GYILKOSÁT HÁROM ÉVVEL KÉSŐBB BILINCSBEN ELVONULNI MEGNYUGTATÓ VOLT A SZÁMÁRA.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek