Figyelem! Új módszerrel támadnak Borsodban is az unokázós csalók

Megosztás

Az utóbbi években sajnos kifejezetten megszaporodtak az úgynevezett unokázós csalók Magyarországon, nem kivétel ez alól megyénk sem. De az eddig megszokottakhoz képest egy régi-új módszert poroltak le az elkövetők, amivel még hatékonyabban tudnak kifosztani hiszékeny idős embereket. Legutóbb az volt a szerencse, hogy az asszony nem tartotta magában a történetet, mielőtt bármit kiadott volna a kezéből.

A borsodi rendőrök figyelmeztetést adtak ki, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, vagy magukat rendőrnek kiadó személytől, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy hozzátartozójukat baleset érte kezeljék kellő körültekintéssel és odafigyeléssel a hallottakat. Bármilyen átutalás, vagy egyéb tranzakció megkezdése előtt pedig ellenőrizzék az esemény valódiságát – írja a police.hu. 

A Miskolci Rendőrkapitányság az unokázók egy új vagy inkább megújított módszerére figyelmeztet egy konkrét eset ismertetésével.

Az ismeretlen elkövetők 2020. augusztus 29-én az unokázóktól megszokott késő esti órák helyett kora délután vezetékes telefonján felhívtak egy 77 éves miskolci asszonyt. Az idős hölgynek a telefonáló azt hazudta, hogy ő maga rendőr, és hogy unokáját baleset érte, akit a mentők kórházba vittek.

Új módszer

A telefonáló férfi azt is elmondta az ijedt idős asszonynak, hogy amennyiben egy megadott számlaszámra egy órán belül átutal két millió forintot egy pénzátutalási szolgáltatónál, úgy minden rendben lesz. Eddig a készpénzt és az ékszereket preferálták a unokázós csalók, szóval ez egy újabb “trükk” ebben az elkövetési formában. A nagymamának a beszélgetésben nyomatékosan felhívták a figyelmét, hogy ne keresse a balesetben megsérült unokáját telefonon, és a baleset helyszínére se menjen.

A rémült asszony taxit hívott, és a megadott szolgáltatóhoz tartott, amikor az őt szállító taxisofőrnek elmondta, hogy mi is történt vele és hová tart. A férfi a néni szerencséjére felhívta a hölgy figyelmét arra, hogy feltehetően csalókkal áll szemben, és együtt értesítették a 112-es segélyhívó telefonszámon keresztül a rendőrséget.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek