Innentől az MLSZ szigorúbban szabályozza a meccsek halasztását, de a Felcsútnak azonnal hagytak egy kiskaput

Megosztás

Innentől a magyarországi focicsapatok már csak egyetlen meccsre kérhetnek halasztást a koronavírus miatt. De akkor mi lesz a felcsúti gárdával, amely máris kettőnél jár? Ne izguljunk, az MLSZ ügyesen megoldotta a helyzetet.

„Az MLSZ fokozza a védekezést a járvánnyal szemben” – kezdi a Labdarúgó Szövetség azt a közleményét, amit a szerdai elnökségi ülése után adott ki. Nem arról van szó, hogy nézők mégsem mehetnek meccsre, hanem arról, hogy mostantól a koronavírusra hivatkozva csak egy meccset halaszthatnak el a csapatok. (A Puskás Akadémia ebben a szezonban kettőből két meccset halasztott el, mert több játékos is fertőzött lett, de a mai meccsüket elvileg lejátsszák az Európa-liga selejtezőjében. A Honvédban is találtak tegnap két koronavírusos játékost.)  

Az MLSZ döntött arról is, hogy az NBI-ben és a Magyar Kupában résztvevő csapatok kereteinek és stábjainak tagjai kötelesek minden mérkőzés előtt három nappal PCR-tesztelésen részt venni, és az eredményekről az MLSZ-t tájékoztatni. A szabályozás meghatározza a tesztelésbe bevont célcsoportot, melynek az NB III-as fiókcsapatok játékosai is tagjai. Továbbá az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük.

444.hu

Kapcsolódó cikkek