Miskolctapolca a hosszú hétvégére teljesen megtelt

Megosztás

Gyakorlatilag lehetetlen volt már szállást találni az augusztus 20 és 23 közötti időszakra, ez jót tett a tavasszal igencsak megfeneklő helyi turizmusnak.

Lehetetlen, vagy majdnem lehetetlen volt már szállást találni Miskolc egyik fő idegenforgalmi központjában az augusztus 20-23. közötti napokra. A hosszú hétvégére jószerével minden ágyat lefoglaltak a Miskolctapolcára érkező turisták.

A legnagyobb szálláshelyektől a legkisebb kiadó szobákig, mindenhova kitehető volt már napokkal korábban a megtelt tábla. Miskolctapolcán járva saját szemével is láthatja az ember, ahogy sajnálkozva elküldik innen is, onnan is azokat, akik előzetes foglalás nélkül fogtak bele a keresésbe.

Akiket a hét elején megkérdeztünk, minden hoteltől, apartmanból, panzióból, vendégházból úgy reagáltak a kérdésre, „Két felnőtt részére van-e szoba augusztus 20-ától két-három napra?”, hogy nincs. A legismertebb szálláshelykereső weboldalak egyikén az augusztus 20-21-22-23-ai dátumokat beállítva mindössze egy találat érkezett kedden déltájban: kétszemélyes franciaágyas szoba lenne 75 ezer forint körüli áron. Mellette pedig a figyelmeztető megjegyzés: „oldalunkon már csak 1 szoba maradt ezen az áron”.

Egy másik internetes oldal a keresési feltételek láttán inkább ajánlást tesz: próbálkozzunk augusztus 25-étől későbbi dátummal. Egymás után sorakoznak a sikertelen találatok: „Erről most sajnos lemaradtál… aug. 20. és 22. között az összes szoba elfogyott oldalunkon”. Az, amiről tehát lemaradtunk, egyébként 34 500 és 150 600 forint (2 fő 3 éj, ellátás nélkül) közé eső összegekért lenne lefoglalható a következő hétre a különböző kategóriájú, kínálatú és minőségű vendégfogadó helyeken.

Érzékelhetően megélénkítette a városrész életét az utóbbi időben Miskolcon megindult fejlődés. Elsősorban természetesen – a korábban is népszerű Barlangfürdő, illetve strand mellé felépítendő – új fürdő híre az, ami máris vonzerőt gyakorolhat idegenforgalmi szempontból. A közelmúltban tartott – és a nagyközönség véleményét is kikérve lefutott – névadás révén az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő elnevezést kapó létesítmény, mint ismeretes, jelenleg már építés alatt áll. A jövő évre prognosztizált megnyitása várhatóan tovább növeli a megyeszékhely és azon belül Tapolca vonzerejét, remélhetőleg országos viszonylatban, sőt, határon túlnyúlóan. A település, mint ugyancsak sok szakember figyelmeztet, jelenleg nem áll jól a minőségi, nagy befogadóképességű szállodák számát illetően. Miskolctapolcán is az a helyzet, hogy a meglévő szállodaállomány mellett további szálláshelyek nyitása, építése, kialakítása volna kívánatos. Mind a kapacitás, mind a szolgáltatások színvonala terén van és lesz is igény a javulásra.

A városi önkormányzat aktuális turizmusfejlesztési stratégiáját megalapozó számadatok szerint a szállodai és magánjellegű szálláshelyek száma a tapolcai városrészben mintegy száz, ennek révén közel háromezer férőhely áll rendelkezésre jelenleg.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek