Hogyan pihend ki magad kisbaba mellett – a pihenőszékről őszintén

Megosztás

A kisbaba érkezését minden családban különös figyelem övezi, kiváltképp akkor, ha első gyermekről van szó. A kezdeti látogatók azonban gyorsan elmaradnak, és a szülők közvetlen segítőikkel kell megbirkózzanak a mindennapokkal. Az időszak minden szépsége mellett beszélni kell a lelki kihívásokról is, amik a szülőket érik, mert ha elhanyagoljuk, a negatív hatások nehezebbé tudják tenni ezt az egyébként sem egyszerű időszakot. 

Minden kisbabás párnak kezdettől fogva törekedni kell arra, hogy a korábban végzett elfoglaltságok lehetőség szerint minél hamarabb visszaépüljenek a napirendbe, amennyiben erre igény van, de legalábbis legyen meg az “Én idő”, amiből az esetek többségében a babát gondozó anya fel tud töltődni. Nem baj, ha a baba napi pár percet nem kézben, hanem pihenőszékben tölt. Ne legyen lelkiismereti kérdés, ha a 24 órás szolgálat néhanapján csak 23 órán keresztül tart, mert a felszabaduló időben az anya a következő hétre elegendő lendületet szerez kedvenc elfoglaltsága vagy kapcsolatainak ápolása révén. 

A kiegyensúlyozott anya boldog babát és családot jelent

Ha az otthon maradó szülő nem jut felnőtt társasághoz, ha tartósan nem tud felnőttes témákról beszélgetni, esetleg korábbi társaságát kizárólag a babás körökből származó kapcsolatai váltják fel, elszigetelődik, mely nem csak a mindennapok kihívásaiban, de személyiségfejlődésében és korábbi életéhez való visszatérésében is visszavetheti. Tudatosan kell figyelni arra, hogy a pár ne jusson el ebbe a fázisba, mert onnan már nagyon nehéz a visszatérés. 

Miben tud segíteni egy pihenőszék?

Az elektromos baba pihenőszék a többi elemmel vagy akkumulátorral működő babakényelmi termékkel együtt pár éve kezdett igazán elterjedni. Egyre több szülő jött rá, hogy ezek az egyszerű termékek tökéletes szórakozást és kényelmet biztosítanak a kicsiknek anélkül, hogy hosszadalmasan kézben kellene tartani őket. A pihenőszék ideális a baba szórakoztatásához, a rövidebb pihenéshez vagy alváshoz. 

A többféle rezgésfunkcióval ellátott pihenőszék háttámlája 4 helyzetbe állítható, így csecsemők is használhatják. Fejüket egy puha fejtámla tartja állandó helyzetben, hátuk a dőlésszögtől függően kellemesen ívelt vagy egyenes tartásban is állhat. A kiváló minőségű, bőrbarát párnák levehetők és gépben moshatók, így hosszú ideig kiszolgálják kis gazdájukat.

A babafotelt a család használhatja pihentetésre, de akár játékhoz is beköthetjük a székbe a gyermeket, könnyedén nézelődhet belőle. Mozgás közben 5 pontos öv nyújt állandó biztonságot. Nyugodtan össze lehet készíteni az ebédet, míg a kicsi lefoglalja magát a székben. A rászerelt játékok felébresztik a kíváncsiságát, a szelíd rezgések és a beépített dallamok megnyugtatják és segítik az alvást. Könnyű kezelhetősége révén utazásokra is magával viheti a család, mert ez is egy remek alkalom a monotóniából való kitörésnek. 

Kapcsolódó cikkek