A kick-boxról napjainkban és az idei dan vizsga eredményei

Megosztás

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek különböző küzdősportok és harcművészeti ágazatok. Az egyik legkiemelkedőbb sportág, amely hatalmas tömegeket mozgat meg, az a box egyik fajtája, a kick-box. A kick-box nem más, mint több tradicionális harcművészeti ágazat elemeinek az ötvözete. Igazából a sportágnak mély japán gyökerei vannak, azonban az Egyesül Államokban alakult ki. 

A sportág megalapítójának legfőbb célja a távol-keleti harcművészeti ágak – amelyekben az ütések és a rúgások a mérvadóak – mozgásanyagának összegyúrása és továbbfejlesztése. Így került egy kalap alá a karate, a taekwondo, a kungfu és a muay thai box és született meg a kick-box. Azonban ezért nem is harcművészetnek, hanem küzdősportnak nevezhető. Hazánkban is számos versenyző teszi próbára magát és vesz részt különböző kick-box eseményeken.

Lássuk hát hazánk kick-box híreit a Monokli.com jóvoltából!

Hazai kick-box

Hazánkban a Magyar Kick-box Szövetség felelős a kick-boxszal kapcsolatos események felügyeletéért, valamint a dan vizsgák lebonyolításáért. Február második hétvégéjén került sor a Magyar Kick-box Szakszövetség idén megrendezésre került dan vizsgájára, amelyet az előző év értékelésével kapcsoltak össze a díjátadó ünnepségen.

A vizsga a méltán híres Halker-Király Team edzőtermében zajlott. A kick-box akadémia hírneve hatalmas országunkban, hiszen napról napra kerülnek ki kapui közül a tehetségesebbnél tehetségesebb sportolók, akik óriási eredményekkel bírják büszkeségre hazájuk sportoló nemzetét. Vizsgáztató személyében nem mást, mint a Magyar Kick-box Szövetség elnökét, Galambos Pétert ismerhettük meg, valamint az alelnökök is részt vettek a pontozásban, Király István és Katona Attila egyaránt. Míg az elnök VIII. dannal büszkélkedhet, addig a két alelnök VII. és V. dannal fokozattal rendelkezik. Továbbá Szabó Gábor elnökségi tag is bíróként szerepelt az eseményen. A vizsgát Balázs Jácint vezette.

A dan vizsga szereplői és eredményeik

A versenyzők mind a nyolcan a Csepeli SzSE tagjai voltak, név szerint a hölgyekkel kezdve: Nagy Henrietta (IV. dan), Murvai Lívia (III. dan) és Szabó Dorina (I. dan). Addig a férfiaknál szerepelt: Fésű Lajos (II. dan), Bálint Zoltán (II. dan), Rohoczi Jenő (I.dan), Korpádi Tamás (I. dan) és Habash Antoine Krisztián (I. dan). Az edzők és bírók terén már szórtabb volt a “ hovatartozás”. 

Kivételesen férfiak vettek részt: Albert Tibor (Dragon SC) IV. dan, Spáth Zoltán (Árpád DSE) I. dan, Pál Attila (Harcklub RSE) I. dan, Lovász Zoltán (Budaörsi KBSE) I. dan és végül Balogh Imre (Fontana KBSE) I. dan. A vizsga után az elmúlt év sikeres világversenyzőinek eredményeit ismerték és ünnepelték meg a díszvacsora keretein belül.

Kapcsolódó cikkek