Hogyan célszerű a páramentesítőt használni?

Megosztás

A pincék és alagsori helyiségek, de akár a nappalik és konyhák is túlzottan nedves levegővel rendelkezhetnek. A pincehelyiségeket az emberek többsége általában különböző bútorok és ritkán használt készülékek tárolására használja. A lent porosodó eszközök és tárgyak a nedves levegő miatt rövid időn belül tönkremehetnek, de a helytelen páratartalom egészségügyi gondokat is okozhat.

Páramentesítő működése és használata

A páramentesítő készülékek lényegében a háztartási hűtőszekrények alapvető mechanikájával működnek. Azonban a párátlanítók inkább olyanok, mint a be nem fejezett hűtők, és éppen ez jelenti az erősségüket. A készülékek ugyanis gázüzemű anyag összesűrítésével és kieresztésével gondoskodnak arról, hogy egy fém cső hőmérsékletét fagypont körüli szintre csökkentsék.

A különbséget az jelenti, hogy a csőkígyó nem zárt térben található, így a hűtés nem egy dobozon belül valósul meg, mint a hűtőszekrénynél. A működés lényege, hogy a szobában lévő meleg és párás levegőt a hideg csövek között áramoltatjuk át. Ennek eredménye, hogy a hideg felületen a pára víz formájában fog kicsapódni. A vízcseppek természetesen egy vízgyűjtő tartályba csöpögnek vagy egy csövön keresztül jutnak ki az eszközből. Ha Ön is egészséges, ideális páratartalmú levegőt szeretne otthonában, tekintse meg a Páramentesítő.hu kínálatában kapható páramentesítő készülékeket!

Miért előnyös a páramentesítő alkalmazása?

  • A háztartásban biztosítja a megfelelő páratartalmat, amelynek köszönhetően a levegő egészséges lesz. A modern készülékek már egy gombnyomásos, automata funkciókkal dolgoznak. Így Önnek egyáltalán nem szükséges a páramentesítőt figyelnie, hiszen a beépített levegőminőség mérővel a készülék folyamatosan ellenőrzi otthona páratartalmát.
  • Megakadályozza a penész kialakulását. A penészgomba elterjedéséhez a nedves levegő tökéletes feltételeket teremt, éppen ezért szükséges az ideális páratartalomról gondoskodni. A penészgomba ugyanis rövid idő alatt, teljes mértékben megszüntethető, ha a körülmények nem adnak lehetőséget a szaporodására.
  • Egészséges levegőt teremt a háztartásban. Az emberi szervezet számára megfelelő minőségű levegő nyugodtabb és pihentetőbb alvást biztosít. A megfelelő páratartalmú levegőt könnyebb belélegezni, ezért a felső légutak számára nem lesz megterhelő a légzés.
  • Költséghatékony és egyszerűen kezelhető. A korszerű páramentesítő készülékek már kifejezetten gazdaságosak, így a pénztárcabarát működtetés garantált. Az eszközök a rajtuk található gombokkal és kijelzőkkel már pillanatok alatt működtethetők. Így Ön mindig egészséges és tiszta levegőt teremthet otthonában, amely szervezete és háztartási tárgyai számára is pozitív hatásokkal jár.

Kapcsolódó cikkek