Ügyeletes a telefondoktor

Megosztás

Ha a Te telefonod is sürgős segítségre szorul, ilyen esetben a legjobb, amit tehetsz, az az, ha meglátogatod a telefon ügyeletet. A készülék számára is éppen olyan fontos a megfelelő ellátás, mint nekünk. Szerencsére, vannak előjelek, amelyeket, ha észlelünk, megelőzhető a nagyobb a baj. A következő pár sorban ezeket fogjuk neked bemutatni.

Kijelző és hátlap csere

A készülék külső felületeinek sérülése sem hanyagolható el. A kijelző például a legtöbb esetben a leejtés következtében sérül meg. Gyakran előfordulhatnak pixelhibák, besárgult háttér, víz okozta foltok, vagy akár a teljes érintőfelület is működésképtelenné válhat. A kezelés csupán 20-25 percet vesz igénybe. 

A hátlap ezzel szemben lehet kopott, karcos vagy elhajlott. Sérült ház esetében gyakran előfordul, hogy a kijelző sem működik megfelelően. Az orvosi beavatkozás mindössze 90 perc.

Hang és vizualitás

A hátlapi kamera önmagában ritkán romlik el, de megesik néha, hogy egyik pillanatról a másikra beadja a kulcsot. Leginkább beázás vagy leejtés hatására sérül meg. A javítás körülbelül 45 perc. 

Számos telefonban több hangszóró, illetve mikrofon is található. Tudni kell, hogy ezek mindegyike külön cserélhető, éppen így van ez a jack csatlakozóval is. A javítás időtartama 20-90 perc lehet, típustól függően.

A töltés alkatrészei

Amennyiben gyorsan merül, melegszik, vagy bizonyos százaléknál folyton kikapcsol a telefonod, akkor bizony az akkumulátor szorul cserére. 

Ugyanilyen fontos a töltőcsatlakozó cseréje is, amely az egyik leggyakrabban használt eleme a készüléknek, s gyakori lehet a meghibásodása. Szerencsére, a szerelés időtartama csupán 20-25 perc.

A fentebb említett tünetek nagyjából minden telefonra érvényesek, habár lehetnek szervizelés eltérések, ezért érdemes jobban körbejárni a témát, attól függően, hogy milyen típusú telefonnal büszkélkedhetsz. A Huawei Klinika minden széria szervizelésében segítséget nyújt. A cikkben történő tünetlista bemutatása a Huawei Y5 2019-es típusán keresztül történt.

Egy jó szerviz ismérvei

Valószínűleg Te sem bíznád “akárkire” a telefonod javítását. Most felsoroljuk neked a jó szerviz ismérveit!

Elsősorban fontos a gyorsaság és a precizitás. A profik magyar beszállítókkal dolgoznak, s rugalmasan kezelik a beszerzési kérdéseket. Egy jó szerviz nem a legolcsóbb, hanem reális áron dolgozik, ugyanakkor ez egyfajta garancia is az ügyfél számára a minőségre. A garanciális ügyintézés sem tabu számukra. Mit szólnál egy olyan szervizhez például, amelynek a panaszkönyve 6 éve üresen áll? 

Ha ilyen és ehhez hasonló feltételekkel találkozol, akkor minden bizonnyal jó helyen jársz!

Kapcsolódó cikkek