Energiaital autójának

Megosztás

Hallott már arról, hogy az üzemanyag etanol tartalmát 2020. januárjától megemelték 10%-ra? Ez azt jelenti, hogy az Európai Unió megújuló energia irányelvében előírtak teljesítése érdekében Magyarországon 2020. január 1-jétől emelkedett az üzemanyagok biokomponens tartalma. Az E10 jelölésű, legfeljebb 10% bioetanol tartalmú üzemanyag bevezetése teljesíti a jogszabályi követelményeket. De milyen hatással van ez az Ön autójára?

A megemelt alkoholtartalom (a bioetanol tulajdonképpen növényekből előállított etil-alkohol) miatt csökken az üzemanyag eltarthatósága, állaga is szemmel láthatóan megváltozik. Ennek következménye régebbi gyártmányú autóknál a nehézkes indítás, de a fém üzemanyagtartállyal rendelkező járművek esetén a fokozott korróziótól, rozsdásodástól is tartania kell a tulajdonosoknak.

Megoldás: az adalékanyag

Az új típusú, magasabb etanol tartalmú benzin a befecskendezők, üzemanyagpumpák, karburátorok hosszú évek kemény munkájával összegyűlt lerakódásait szépen leoldja, eldugítva azokat. Súlyos esetben teljesen tönkreteheti ezeket a rendszereket. A technológia innovatív fejlődésével ma már mindenki számára elérhetőek azok a járművekhez fejlesztett motortisztító adalékok, amelyek rendszeres használatával javítható a jármű menetteljesítménye, és észlelhető üzemanyag-megtakarítást eredményezhet. Az üzemanyag típusától függően választható termékekkel megnövelhető a jármű élettartama, és megelőzhetőek a meghibásodások.

Miért használjon adalékanyagot?

A benzin vagy dízel üzemanyagrendszer tisztítók rendszeres alkalmazása rengeteg előnnyel jár:

  • Hatásosan eltávolítják az üzemszerű szennyeződéseket az egész üzemanyagrendszerből, a tanktól az égéstérig.
  • Az üzemeanyag teljes útján hatékonyan fejti ki hatását a robbanótértől a kipufogóig.
  • Keni az üzemanyaggal érintkező felületeket, kopáscsökkentő hatást kifejtve.
  • Hosszan tartó használat mellett a mozgó fémalkatrészeket fényesre edzi.
  • Alapvető előnye, hogy egységnyi üzemanyagból a tisztítás után minimum 10%-kal több energia, illetve teljesítmény nyerhető, mert javítja az égéshez szükséges oxigén affinitását, növelve a katalizátorok élettartamát és hatékonyságát.
  • Hígítja az üzemanyag téli konzisztenciáját, így dermedésgátlóként is használható!

Ezáltal az égés tiszta és erőteljes lesz, csökken a kibocsátott füst és korom, javul a motorteljesítmény, érzékelhető az üzemanyag-megtakarítás, rozsda- és korrózióvédelmet biztosít, valamint a befecskendező rendszer és a katalizátor élettartama és működőképessége is növekszik. 
Hogyan használja az adalékanyagokat?
Az üzemanyagrendszer tisztítókat a legjobb hatás eléréséért a csomagoláson feltüntetett arányban lehet az üzemanyaghoz tölteni. Az adagolást tankolás előtt kell elvégezni a legjobb keverés elérése érdekében. A tisztító folyadékokban a gyárilag kevert adalékok kényes egyensúlyban vannak. Az adalékanyag-gyártók több évtizedes tapasztalattal kísérletezik ki a megfelelő arányokat, így fontos, hogy ne keverjen bele semmilyen más szert, és minden esetben tartsa be a terméken található felhasználási tájékoztatót, hogy a tisztítók a legoptimálisabb módon fejthessék ki hatásukat. 

Használjon jó minőségű adalékanyagokat, és alkalmazásukhoz kérje szerviz vagy szakember segítségét, hogy Ön is sokáig élvezhesse a gondtalan autózás élményét!

Kapcsolódó cikkek