A leggyakrabban kapható hűtő- és fagyasztó típusok

Megosztás

Lakásvásárlás vagy felújítás esetén a hűtőszekrényekkel kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel. Először is azt kell eldönteni, hogy csak hűtő funkcióra van-e szükség, esetleg kisebb vagy nagyobb fagyasztó rész is szükséges-e. Az alábbiakban bemutatjuk az eltérő igényekhez illeszkedő hűtő- és fagyasztógépeket.

Hűtőszekrények

Ha nincs szükség fagyasztó funkcióra, akkor egy hagyományos hűtőszekrény minden igényt kielégíthet. Itt az elsődleges kérdés, hogy szabadonálló vagy beépíthető módon kerül elhelyezésre. Fontos a megfelelő méretű hűtő kiválasztása, hiszen az állandóan telepakolva működő készülék nem csak többet fogyaszt, de megnehezíti a polcok hátsó részének elérését is.

Hűtő-fagyasztó kombinációk

Jelenleg a mélyhűtős résszel is ellátott kombinált hűtőszekrényeket keresik leginkább a vásárlók. Ezek lehetnek felül- vagy alulfagyasztósak, de utóbbiak jóval kényelmesebben használhatóak, hiszen a gyakrabban használt hűtős rész szemmagasságban található, míg a ritkábban nyitogatott fagyasztórész a készülék alsó felében.

Fagyasztószekrények

A fagyasztószekrények álló kialakításuknak köszönhetően helytakarékos megoldást jelentenek szűkösebb terekben történő elhelyezés esetén. A polcok és dobozok pedig könnyű elérhetőséget és rendszerezést tesznek lehetővé, jelentősen megkönnyítve ezzel a gyakoribb használatot.

Fagyasztóládák

Az olyan otthonokba, ahol bőséges hely áll rendelkezésre, mindenképpen jó választás lehet a fekvő elhelyezkedésű fagyasztóláda. Mérete és kialakítása miatt több termék pakolható bele, mint álló társaikba. A fagyasztóládák különösen ideálisak szuterénben vagy garázsban történő elhelyezésre, ahol a környezet alacsonyabb hőmérséklete miatt jelentősen lecsökkenthető a készülék energiafogyasztása.

Mire érdemes figyelni?

hűtő és fagyasztó vásárlásakor sok olyan tényezőt kell figyelembe venni, amelyek a hosszú távú használat során meghatározóak lehetnek. Az ideális szín és méret kiválasztásán túl talán az energiatakarékosság kérdése a legfontosabb. Érdemes minél kedvezőbb energiaosztályú modellt választani, hiszen hosszú távon megtérül a magasabb vételár.

A hűtőgépek jegesedése igen gyakori probléma, de ma már a korszerű technikai megoldások ennek kezelésében is segítséget nyújtanak. Az automata leolvasztó funkcióval rendelkező készülékek önmaguktól leolvasztják magukat, ha ez szükséges, így kerülve el az esetleges jegesedést. A másik használatot megkönnyítő funkció a No Frost technológia, amelynek lényege, hogy nem csak a fagyasztó jegesedését akadályozza meg, de az egész hűtőtér párásodását és deresedését is gátolja.

Amennyiben hűtószekrények és fagyasztók széles választékára kíváncsi, mindenképpen keresse fel a Trikolor.hu-t, vagy vegye fel a kapcsolatot a szaküzlet felkészült munkatársaival.

Kapcsolódó cikkek