Ne fázz otthon a legnagyobb téli mínuszokban se!

Megosztás

Január, február… és a nyár még nincs itt, de a téli hidegeket így is át kell vészelnünk valahogyan. A kellemes meleget sokféle termék elhozhatja otthonunkba: ágymelegítők, hősugárzók, fűtőtestek, cipőszárító – a praktikus megoldások alkalmazásával nem fázunk majd a leghidegebb estéken sem. Nézzük meg kicsit részletesebben ezeknek az elektromos melegítő eszközöknek az előnyeit!

Így a legjobb ágyba bújni

Igazi luxus, ha meleg ágyba bújhatunk be egy hideg és fárasztó téli nap után. Egy elektromos ágymelegítő takaró segítségével előre felfűthető az ágy a kívánt hőmérsékletre, hogy igazán kellemes érzés legyen belebújni. Az ágymelegítő takarót a matracra, a lepedő alá kell helyezni. Használata teljesen biztonságos, a kívánt hőmérséklet elérése után automatikusan kikapcsolnak. Több modell az elektromos csatlakozó eltávolításával pedig mosható is. A komfortos ágybabújás mellett nagy előnye az elektromos ágymelegítő takaróknak, hogy pozitív hatással lehetnek az ízületi panaszokra, valamint a hát- és derékfájásra is, serkenthetik a vérkeringést, a kellemes meleg pedig ellazít és megnyugtat.

A hősugárzó pénztárcabarát használata

Az elektromos hősugárzók használatának egyik negatívuma, hogy rengeteg áramot használnak. Bizonyos esetekben viszont sokkal jobb és ésszerűbb megoldás az elektromos hősugárzó használata: elsősorban olyan háztartásokban gazdaságos, ahol csak kiegészítő fűtésre van szükség. Olyan helyiségeket érdemes vele fűteni, ahol a tér nyitott, nagy a levegőáramlás és gyenge a hőszigetelés: például a portákat, kültéri fülkéket, műhelyeket, hiszen ezeken a helyeken a légáramlás miatt a levegő hőmérsékletének felfűtése máshogy nem lehetséges. Érdemes olyan helyiségekben is használni, ahol csak rövid ideig tartózkodunk (garázsban, pincében, szerszámoshelyiségben), mert a hősugárzó bekapcsolásával azonnal érzékeljük a meleget, így nincs szükség a ritkán használt helyiség állandó fűtésére. 

A legfontosabb, hogy minden esetben válasszuk a megbízható termékeket, a megfelelő minőség megtalálásával sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Addig is: kívánunk meleg otthont a hideg napokra is!T

Kapcsolódó cikkek