A számítógépek elengedhetetlen kiegészítője: a jól működő billentyűzet

Megosztás

Számítógépek szempontjából elengedhetetlen eszköz a billentyűzet megléte, mivel anélkül mit sem ér a drágán megvásárolt számítógép vagy laptop. A mindennapos munkavégzéshez ugyanúgy szükség van egy jól funkcionáló klaviatúrára, mint a játékokhoz egyaránt.

Számos billentyűzet közül válogathat ma már, igényeinek és céljának megfelelően. Beszerezhet egy kényelmes vezeték nélküli klaviatúrát, vagy ragaszkodhat akár a legmodernebb és legjobban felszerelt gamer billentyűzethez egyaránt, egy felejthetetlen élmény eléréséhez. Vásárláskor számos olyan tényezőre figyelmet kell fordítania, amelyek meghatározhatják a termék jellegzetességeit és hathatnak munkavégzésére is.

Mit kell tudni a billentyűzetekről?

Létezik 101 gombos és 130 gombos billentyűzet is, azonban a magyar billentyűzetet legtöbb esetben 105 gombos kivitelben lehet beszerezni, amely úgynevezett Qwertz kivitel, azaz a legfelső sor első 5 betűje így tevődik össze. Az angol billentyűzet is elég elterjedt, mivel sokan külföldön végzik az egyetemet vagy külföldi munkahelyen dolgoznak, így nincs szükségük a magyar ékezetekre. Ezek a billentyűzetek 104 gombosak.
Ahogyan azt az előzőekben is említettem, léteznek vezeték nélküli és vezetékes billentyűzetek, amelyek megkönnyíthetik, de olykor megnehezíthetik a jelátvitelt. Sokaknak a vezeték nélküli sokkal kényelmesebb, mivel nincsenek hozzákötve a gépházhoz, akár 10 méterig minden probléma nélkül használhatja azt. Azonban a gamerek el sem tudják képzelni vezeték nélküli billentyűzettel a játékot. Ennek a legfőbb oka az, hogy a jelátvitel sokkal lassabb ezeknél az eszközöknél, így növekedne a reakcióidő, amely rontaná a játékélményt.

További billentyűzet típusok

A vezeték nélküli billentyűzetnek is különböző fajtái ismertek a csatlakozás formája szerint. Vannak wireless és Bluetooth billentyűzetek. Míg az előbbi esetében a csatlakozás történhet wifin keresztül, az utóbbinál pedig Bluetooth biztosítja a jelátvitelt. A tabletet szintén ki lehet bővíteni ilyen jellegű billentyűzetekkel, így egy egyszerű és hordozható eszköz könnyen munkaeszközzé válhat.
Hasonló szerepet tölt be a flexibilis billentyűzet, amelyek összehajthatóak, így megfelelő megoldást jelenthet azoknak, akik sokat utaznak és spórolniuk kell a hellyel. Feltöltést követően akár 40 órán keresztül is üzemképesek, így hatékonyak lehetnek minden szempontból.

Kapcsolódó cikkek