A környezetbarát hőszigetelés

Megosztás

A környezetvédelem fontossága napjaink égető kérdése. Az, hogy az építőiparnak is kell tudnia reagálni a témára, nem kérdés. Ráadásul a környezetkímélő megoldások számos előnnyel járnak a felhasználók számára is.

Környezetkímélő és egészséges hőszigetelés

Mindannyian szeretnénk olyan házban élni, ahol biztosan tudjuk, semmi egészségre veszélyes vagy ártalmas vegyszer nem párolog ki, amiket nem kell észrevétlenül belélegeznünk. Ráadásul a penész sem keseríti meg mindennapjainkat, mert olyan anyagokat használtak az építkezésnél hőszigetelés céljából, amely önmaga képes normál mértékű páratartalmat elérni lakóterünkben. Nem kell többé páramérő, és az allergiások is felszabadulhatnak, mert a cement és gipsz helyett van egészséges alternatíva, ráadásul az elektroszmogra is jótékony hatással van. A környezet és mi is nyerünk általa.

Ártalmatlan megoldások

Ha Önnek fontosak a természetes, környezetére és egészségére is ártalmatlan megoldások, akkor feltétlen érdemes körülnézni a Naturica Group környezetvédelmi hőszigetelésekkel foglalkozó cég weboldalán. Itt valamennyi élvonalbeli természetes hőszigetelési megoldásokkal találkozhat. Olyan farost, kender, szalma, gyapjú és befújásos hőszigetelésekben érdemes gondolkodnia, melyek nemcsak mesterséges adaléktól mentesek, de kiváló védelmet biztosítanak, és használatukkal jelentős CO2 takarítható meg. A kérdéskörben olyan tanácsadó céghez ajánlott fordulni, ahol szakértő mérnökcsoport foglalkozik az épületbiológiai tanácsadással.

Fagyapot szigetelők és vályogvakolat

Kifogástalan megoldás mind környezetvédelem, mind egészség szempontjából a kiváló építésbiológiai tulajdonsággal bíró fagyapot szigetelőknek az alkalmazása. A fagyapot szigetelésnek köszönhetően, mivel az energiahatékonysága kimagasló, visszafogottabb rezsiszámlát tudunk elérni, akár nyári légkondicionálás, akár a téli fűtés tekintetében.

A fagyapot a vályogvakolat közvetlen felhordására is alkalmas. Kimagasló a nyomószilárdsága, és elsőosztályú a hőszigetelő képessége. Különböző típusokban elérhető, így felhasználása is változatos, úgymint univerzális hőszigetelő tábla, lépésálló farostlemezpadló vagy száraz és hagyományos úsztatott padló hőszigetelése, de használhatjuk belső oldali hőszigetelésre is.

Vályogvakolattal kivételesen jól használható, ami különösen fontos szempont, tekintve, hogy mindkettő kiváló környezetvédelmi megoldás. A vályogvakolat esetében is kiemelhető tulajdonság, hogy egyedülálló módon képes a párát szabályozni, elősegíti az egészséges lakóklímát, véd a nedvességkároktól, míg a fagyapot használata is szolgálja ezeket az igényeket és teljesen környezetbarát. A fagyapotot vághatjuk körfűrésszel, egyenes vonalú vagy elektromos fűrésszel, de lemezvágóval is dolgozhatunk a kisebb vastagság érdekében. Típustól függően 8-60 mm között mozog a fagyapot vastagsága.

Kapcsolódó cikkek