A GU10 LED 230V izzók legfontosabb jellemzői

Megosztás

Az általuk biztosított erőteljes fények, a gazdaságos működésük, valamint a további előnyeik miatt kifejezetten kedvelt fényforrásoknak számítanak a GU10 LED 230V izzók. Tökéletesen alkalmasak a beltéri világítás kialakításához, méghozzá helyiségtől függetlenül.

Rövid bejegyzésünkben az előnyeik mellett a sajátosságaikra is igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy csakis a legjobb, illetve a céljaink eléréséhez a leginkább illeszkedő darabok mellett tegyük le a voksunkat.

Milyen előnyei vannak a GU10 LED 230V fényforrásoknak?

Mivel LED izzókról beszélünk, ezért egyértelműen hiba volna a részünkről nem kiemelten felhívni a figyelmet az energiatakarékos működésre. Ezek az izzók úgy képesek erőteljes és esztétikus fényt kibocsátani magukból, hogy a működésük nem jár együtt fokozott energiafelhasználással.

A halogén fényforrásokkal szemben nem sugároznak hőt a működésükkel egyidőben, tehát a közelükben található személyeket, illetve tárgyakat sem melegítik. Ennek a jótékony hatását főként nyáron, a tartósan harminc fok feletti hőmérséklet idején tapasztalhatjuk.

Mivel a LED égő fénye csak minimális UV sugárzást bocsát ki magából, ezért a GU10 fényforrás a színeket sem fogja kifakítani.

A tökéletes választás beltéri világításhoz

Legyen szó éppenséggel a nappaliról, a hálószobáról vagy a lakás egy másik helyiségéről, ezek a LED-es fényforrások tökéletesen alkalmasak a világítás igényes és esztétikus kialakításához.

Ráadásul a belőlük áradó erőteljes fényeknek köszönhetően egyáltalán nem lesz szükségünk arra, hogy sok világítótestet működtessük egyszerre. Az S-LIGHTLED-nél kapható GU10 izzókból mindössze néhány darab is bőségesen elegendő lesz ahhoz, hogy kellemes fényviszonyokat teremtsünk az otthonunkban.

Ezáltal nemcsak a fényforrás gazdaságos működéséből fakadó 70-80%-os energiamegtakarítást tudjuk abszolválni, de az alacsonyabb számú világítótest még inkább segít majd minimális szinten tartani a rezsit.

A következőkre érdemes odafigyelni a vásárlás kapcsán

Ha éppenséggel GU10 LED fényforrások vásárlását fontolgatjuk, akkor érdemes minden esetben neves gyártók termékei mellett letenni a voksunkat. Minimális összeget tudnánk csak megspórolni egy kevésbé megbízható márka termékeit választva, így hosszabb távon gondolkodva mindenképp megéri a már kipróbált és megbízható változatokat betenni a kosarunkba.

Ami a sugárzási szöget illeti, 24 és 120 fok közötti érték között van lehetőségünk variálni a beépítés helyének, valamint a kívánt megvilágításnak a függvényében. Mennyezeti lámpák esetében egyébként 120 fok az ajánlott, míg kiemelő világításnál a 36 fok már elegendőnek bizonyulhat.

Kapcsolódó cikkek