A növényi olajok bőrre gyakorolt jótékony hatása

Megosztás

A növényi olajok már egészen a kezdetek óta jelentős szerepet játszanak a bőrápolásban. Mondhatni, hogy ezek voltak a legelső kozmetikumok. Mivel hatékonyan táplálják, feszesítik és ápolják a bőrt, védik azt a kiszáradástól és selymessé varázsolják, pótolva annak nedvességtartalmát, a Helia-D is előszeretettel alkalmazza a természetes eljárással készült,  hidegen sajtolt növényi olajokat a kozmetikumaiban.

Az előállítás kulcsfontosságú

A hidegen sajtolás kiemelten fontos, hiszen csak ennek az eljárásnak révén képes megőrizni az olaj az értékes összetevőket. A friss növényből kinyert olaj ezáltal nem veszíti el a hatóanyagait és a magas zsírsav- és vitamintartalmát. Az aprított magvakból és egyéb növényi részekből (levél, csíra) nagy nyomással kipréselve nyerik ki az olajat. Mivel nem éri egyéb behatás, nincs hatóanyag-veszteség sem.

Hidegen sajtolt növényi olajok 

Magas antioxidáns hatású vitamin tartalmuknak köszönhetően a hidegen sajtolt olajok képesek visszavetni a szabadgyökök káros hatását, így elkerülhetőek az idő előtti ráncok megjelenése a bőrön. Ezenkívül megfiatalítják és hidratálják a bőrt.

Éppen ezért a cég termékeiben számos hidegen sajtolt növényi olaj fedezhető fel:

  • Barackmagolaj

Összetételének köszönhetően a felszívódása gyors. A száraz, érzékeny és gyulladt bőr csodaszere. A- és E-vitamin tartalma által képes meggátolni a bőr öregedését és megújítani annak sejtjeit. A benne található fitoszterinnek köszönhetően pedig javítja a bőr rugalmasságát. Emellett erős gyulladáscsökkentő, revitalizáló és tonizáló hatásáról ismert.

  • Kukoricacsíra olaj

Ennek az olajnak az ereje abban is rejlik, hogy nem a magból, hanem a csírából nyerik ki. Antioxidáns hatású A-, D- és E-vitamin, valamint esszenciális zsírsav tartalma révén erős gyulladáscsökkentő és visszér összehúzó hatással bír. 

  • Ligetszépeolaj

Ezt az olajat a magjából nyerik ki, esszenciális zsírsavakban, főként linolsavban gazdag olaj, amelynek ránctalanító hatása kiemelkedő. De emellett hatékonyan ápolja és puhítja a bőrt.

  • Rozmaringolaj

Használata védi a bőrt az öregedéstől és a ráncosodástól, fehérjetartalmának köszönhetően védelmet biztosít a méreganyagok ellen. A Helia-D által forgalmazott Herba termékcsaládba tartozó Herba Rozmaring Krémnek egy nagyon aktív összetevője. A Rozmaring Krém használata javasolt mindazok számára is, akik kényeztetni vagy felfrissíteni szeretnék sajgó, fáradt testrészeiket.

  • Shea vaj

Összetétele révén kiemelkedő hatása van a bőrtáplálás terén, hatékonyan nyugtatja meg az irritált bőrt, valamint ellágyítja a ráncokat.

  • Szőlőmagolaj

Az érett szőlőből nyert növényi olaj kiválóan regenerálja a kollagénszöveteket és ápolja a száraz, ernyedt bőrt. Összetételének köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajként tartják számon.

Kapcsolódó cikkek