Zöldkagylót az otthonokba

Megosztás

Nem arról van szó, hogy a csodaszép karácsonyi hangulatot idéző fenyőágakat cseréljük le valami más zöld növényre. A zöldkagyló tudniillik – ahogy a nevében is benne van – egy kagylófajta, melyet Új-Zéland őslakosainak, a maoriknak köszönhetően kezd egyre inkább megismerni a világ. Számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt az otthoni “túlélő készletek” alapdarabjává válhat.

A zöldkagyló legfőbb hatásai

A zöldkagylóból készült kapszula fogyasztása elsősorban a mozgásszervi panaszokra ajánlott, mint például az ízületi fájdalmak vagy a porcsérülésekből adódó fájdalmak. Az új-zélandi zöldkagyló kivonata a sérült, gyulladt ízületek regenerálódásában játszik kulcsszerepet a benne található tápanyagoknak – glükozamin és kondroitin – köszönhetően. Összetevői a csontok, porcok, ízületek megfelelő működéséhez járulnak hozzá, csökkentik a fájdalmakat és segítik megelőzni a sérüléseket.

Alkalmazását kutatva fény derült további rendkívül pozitív tulajdonságára is, melyek miatt bátran állíthatjuk, hogy egy olyan komplex fegyver, melynek fogyasztása nagyban hozzájárul az emberi szervezet immunrendszerének megerősítéséhez, sőt számos meglévő betegség kezelésében is eredményes.

Zöldkagylóval az egészségért

  • Egy krónikus tüdőbetegség, az asztma elleni harcban ajánlott az alkalmazása, mely ugyan véglegesen nem gyógyítható, de a zöldkagyló bizonyítottan csökkenti a napközbeni zihálások számát, továbbá mérsékli a betegségből adódó légzési nehézségeket.
  • Bizonyos gyomor- és bélbetegségek – mint a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás – esetén sikerrel alkalmazható a zöldkagyló kivonatából készült kapszula, mert a gyulladások leküzdéséhez fontos összetevőket tartalmaz.
  • A zöldkagyló magas antioxidáns tartalma segíti semlegesíteni azokat az úgynevezett szabadgyököket, melyek a legtöbb daganatos betegséget okozó sejtelváltozásokhoz vezetnek.
  • Összetevői erősítik a csontokat, továbbá a köröm, a bőr és a haj egészségéért is sokat tehetünk a fogyasztásával. Összességében az öregedés és más szervezetet romboló folyamatok ellen is hatékony, külsőleg lassítja a ráncok kialakulását, belsőleg az érfalak erősítésében játszik nagy szerepet.

Az elsődleges, gyulladáscsökkentő hatékonyságát vizsgáló kutatások derítettek fényt arra, hogy rendkívül magas Omega-3 zsírsav tartalma miatt olyan ízületi betegségek ellen is javasolt az alkalmazása, mint a Bechterew-kór.

Az új-zélandi zöldkagylóban – amiből a Mannavita zöldkagyló kapszulája is készül – lévő glükozaminoglikánt az emberi szervezet nem képes előállítani, mindenképp külső forrásból kell pótolni.

A rendszeresen – akár csak amatőr szinten – sportolóknak kifejezetten ajánlott a szedése, hiszen nem csak a már meglévő sérülések kezelésében, a terápiákban alkalmazható a gyorsabb felépülés érdekében, hanem megelőzési céllal is.

Aki szeretné fitten, ízületi fájdalmaktól mentesen kezdeni az új évet, az mielőbb szerezzen be valódi új-zélandi zöldkagyló kivonatot tartalmazó kapszulát!

Kapcsolódó cikkek