LED lámpa a Godoxtól

Megosztás

Fotózásra vagy videózásra több típusú fényforrásból választhatunk. A vaku fényerején túl a különböző, állandófényű lámpákat tudjuk alkalmazni. A halogén, HMI vagy LED technikával működő lámpák széles választékában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő fényforrást. A LED technikát sokan a jövő világításának nevezik, holott már napjainkban is igen elterjedt és népszerűsége töretlenül ível felfelé. Ennek oka igen egyszerű: kis súly mellett nagy fényteljesítménnyel rendelkeznek. A legújabb típusok rendkívül valósághű színvisszaadásra képesek, hőtermelésük elhanyagolható, fényerejük szabályozható. Számos kiegészítő csatlakoztatható rájuk, így kreativitásban is verhetetlenek a LED lámpák. Legyen szó körfényről vagy tablóról, a LED többféle típusban is elérhető.

A Godox lámpák új tagja
A Godox már több LED technikával működő lámpával bővítette a világítástechnika állandó fényű lámpáinak sorát. A gyártó most az S30 LED jelzésű lámpával jelentkezett, amely hamar kedveltté válik majd a fotósok körében: számos szolgáltatás és 30W teljesítménnyel járul hozzá a sikeres felvételekhez. A klasszikus reflektorokhoz hasonlóan az S30-as fénye fókuszálható és a szélek felé lassan fogy el. A fókuszálás 6-55 fokig, míg teljesítménye 10-100% között állítható.
Működését hálózatról, de li-ion akkumulátorról és powerbank-ről is biztosíthatjuk. Hogy melyik áramellátást választjuk, azt a teljesítmény befolyásolhatja. Hálózatról 30W, akkumulátor vagy powerbank használata esetén 10W a tudása. Áramforrás csatlakozót csak egyet találunk a lámpán, ide csatlakoztatható a DC átalakító vagy a li-ion adapter vagy a powerbank adapter. Li-ion akkumulátorból a Sony NP-F970, F950 és F930 típusait használhatjuk.

Kiegészítők
Az S30-as jó néhány tartozékot kapott: különféle színfóliákat, és 2020 és 3030-as méretben softboxokat lehet vele használni. A fényformálók mellett a projektor lencse is a kiegészítők sorát bővíti. Alkalmazásával a lámpa fényét erősebbé teszi és határozott peremet kap.
Ide tartoznak még a fényterelők, írisz és gobók (sablon, ami a fényforrásba helyezve kivetíti a sablon képét) használata. A Godox S30 LED lámpa szólóban és szettben is kapható lesz. A készletben három lámpa, állványok és számos kiegészítő kap helyet. Mindezt egy praktikus táskában, plusz állványtartó tasakkal vihetjük magunkkal.

Felhasználási területek
Az S30-as LED lámpa a stúdiófotózás és videózás karakteres szereplőjévé válhat. Kiválóan alkalmazható interjú helyszínének bevilágításához és portréfotózás fényeihez. Állókép fényképezéséhez is tökéletes megvilágítást ad, illetve kreatív fotózásnál is nagy segítségünkre lehet.
Amennyiben egy nagy fényerejű, számos kiegészítővel is használható, többféle üzemeltetésben működő LED lámpával dolgoznánk, akkor a Godox S30-ban megbízható munkatársra lelhetünk.

Kapcsolódó cikkek