Minőségi teleszkópos tolóajtók – Record TSA 20 és 21

Megosztás


A teleszkópos ajtók alkalmazása egyre több területen jelenik meg a kényelmes, strapabíró és költséghatékony működésnek köszönhetően. A következő összefoglaló írásban a record TSA 20, illetve a TSA 21 típusú tolóajtók alapvető tulajdonságai kerülnek bemutatásra.

Record TSA 20

A TSA 20 a hagyományos tolóajtókhoz viszonyítva ugyanolyan kiváló minőséget és megbízhatóságot biztosít, azonban ezen felül még számos további előnnyel rendelkezik.

A felépítések közül kétféle verzió érhető el. A kétszárnyú mellett négyszárnyú teleszkópos típus is választható az ajtóval szemben elvárt igényektől függően. A korábbi generációhoz tartozó tolóajtókhoz képest a TSA 20 körülbelül 30%-kal alacsonyabb, mivel az ajtószárnyak átlagon felüli keskenysége kevesebb helyet igényel.

A keskeny ajtószárnyak szabad átjárási szélességének maximális mérete egészen 4000 mm, amely elegendő területet biztosít a legtöbb vállalkozás igényeit tekintve. A súlyhatár maximális értéke a kétszárnyú ajtókat tekintve 2×130 kg, a négyszárnyú ajtók esetében pedig 4×90 kg.

Az ajtó vezérlési rendszere a kiváló megbízhatóságot garantáló record system 20, amely az egyedi igények alapján részletesen testreszabható. A Record system 20 rendszernek köszönhetően az összeszerelés rövid idő alatt kivitelezhető, a fenntartással és az üzemeltetéssel járó költségek pedig kifejezetten alacsonyak. Fontos megjegyezni, hogy a Record system 20 maradéktalanul megfelel a 2006/42/EG, illetve a DIN 18650 elnevezésű előírások nemzeti és nemzetközi feltételeinek egyaránt. A rendszer az újabb szabványoknak is megfelel, így teljes mértékben naprakésznek számít.

A Record system 20 egyik legfontosabb erőssége az érzékelők és a kezelők közötti információáramlás megteremtése. Az aktív kommunikáció segítségével a komponensek megfelelő állapota folyamatos ellenőrzés alatt áll, így az élet- és vagyonbiztonság jelentősen növekszik a gördülékeny funkcionalitás által. A tervezés folyamán a gyártó és a szakemberek részéről kiemelten fontos szempont volt az ajtó strapabírósága és a hosszan tartó működése.

Elmondható tehát, hogy a Record system 20, és így valamennyi ajtó vezérlése számos optimalizációs, a hatékony működést elősegítő tervezési folyamaton esett át az elődjéhez viszonyítva.

Record TSA 21

A Record system 20 alapvető elveit követve készült el a 21-es hajtásrendszer, amely a kisebb mérettel, így alacsonyabb súllyal rendelkező ajtószárnyak megmozgatására alkalmas. A környezettudatosság jegyében készült hajtás szintén beleillik a teleszkópos tolóajtók kategóriájába, mely alacsonyabb energiafelhasználás  mellett képes biztosítani a megszokott minőséget és halk működést.

Record TTSA 22

A 22-es számmal jelölt hajtásrendszer az extra méretek, és súlyok megmozgatásához készült, melyre bár ritkán, de annál jobban szükség van. TTSA elnevezés nem véletlen, ebben az esetben egyirányú ajtóknál 3, míg a két irányba nyíló ajtóknál 6 szárny megmozgatása is lehetségessé válik.

Az adatok önmagukért beszélnek, mert 3 szárny esetében 3×120 kg a súlyhatár maximum 5 m szabad átjárási szélesség mellett, ill. 6 szárny esetében maximum 6×90 kg-os ajtólapok mellett akár 10 m lehet a szabaddá tehető nyílásszélesség. Ilyen paraméterek pedig ösztönző hatással vannak arra, hogy újragondoljuk mindazt, amit eddig az automata tolajtókról, és a bennük rejlő lehetőségekről hittünk.

Kapcsolódó cikkek